Donkere wolken boven veld A…

8 oktober 2017

Paniek, paniek, paniek. We moeten vertrekken naar het SVIJ terrein, maar Oma heeft in plaats van de voordeursleutel die van de auto meegenomen. Ze is de hond uitlaten en we weten niet welke kant ze op is gegaan. Coach Dennis is geïnformeerd dat we misschien iets later zullen arriveren, we hebben tenslotte ook nog de wastas.

Enfin hond en oma gevonden en met een maxverstappertje naar Zeewijk, alwaar een serene rust heerste. Alle velden waren leeg, geen wedstrijden op dit tijdstip. Ook in de kantine was nog slechts een plukje achterblijvers.

Tegenstander dit keer Zeeburgia. Zij hadden nog geen competitiewedstrijd gespeeld dus moeilijk in te schatten. Kijkend naar hun warming up leek het geen gemakkelijke wedstrijd te worden.

SVIJ is gehavend: Nerena en Lesley zijn in Barcelona; Katie is geblesseerd en geeft aan dat het iets beter gaat. Er wordt een hulpkracht opgeroepen en dat is in dit geval Pien Gouda.

De wedstrijd verloopt in eerste instantie zeer voorspoedig. De trainingen lijken hun vruchten af te werpen. SVIJ MO15 scoort twee maal via perfect uitgevoerde counters. Dan denk je dit wordt weer een overwinningsfoto uit de kleedkamer. Helaas….

De meiden uit Amsterdam zijn fysiek sterk, razendsnel en met enkele zeer technisch vaardige middenvelders weten ze de stand gelijk te trekken. Donkere wolken pakken zich samen boven het terrein en coaches Dennis en Pieter schreeuwen zich de longen uit het lijf om iedereen scherp te houden.

Er komen mogelijkheden en zelfs kansen. Indy de B. is regelmatig levensgevaarlijk over de rechterflank. De meiden van SVIJ nemen terecht een 3-2 voorsprong, maar daarna valt het stil. Er ontstaan grote gaten op het middenveld en Zeeburgia neemt het initiatief en ruikt een mogelijke overwinning. Die komt er dan ook, want de Amsterdamsters scoren drie keer achter elkaar. Eindstand 3-5 !!

Teleurgestelde gezichten na afloop, de foto’s op de facebookpagina SVIJ MO15-1 laten dat overduidelijk zien. Een nederlaag die niet nodig was geweest. Na een sprankelend begin een duidelijke terugval.  Positieve punten waren er natuurlijk ook:

  1. een prima spelende Pien, ze kan gemakkelijk mee met deze groep.
  2. Prachtige regenjacks, gesponsord door Buca Bouw

Het was weer een enerverende middag, maar ik was zo geschrokken van deze nederlaag dat ik mijn traditionele broodje SVIJ kroket ben vergeten.

Groeten

Willem Kruijer


Geef een reactie