Een gat in het net…..

18 maart 2018

Er gebeurde iets merkwaardigs tijdens de wedstrijd van SVIJ MO15-1 thuis tegen Zeeburgia. Het was niet de snijdende kou met een windkracht 7 die over het kunstgrasveld denderde. Het was ook niet de tactische keuze van Dennis en Pieter om speelsters op een andere positie te zetten. Het was wel het  beslissende moment in de wedstrijd bij de stand 2-2.

Maar eerst de wedstrijd tot dat moment suprême. Een paar wijzigingen in de opstelling van SVIJ MO15-1 tegen Zeeburgia. In de najaarscompetitie werd van deze tegenstander verloren en daarom werd de ploeg uit Amsterdam met één punt verschil kampioen. Er moest dus revanche worden genomen en vandaar die subtiele veranderingen in het strijdplan. Zo kwam Lisa rechts op het middenveld en Jalila achter de twee spitsen Indy en Indy.

Zeeburgia heeft stevige en snelle aanvallers en daar maakt de ploeg dan ook veelvuldig gebruik van. De bal hard naar voren en daar de behendige voetbalsters aan het werk zetten. Op het fysieke vlak komt SVIJ dus een kilo of 40 tekort, maar dat is voor verdedigers als Isabella en Katie niet altijd een probleem. Toch nam Zeeburgia al snel een voorsprong uit zo’n snelle counter.

Echter nog voor de rust stelde de aanval van SVIJ orde op zaken. Het voetbal kwam langzamerhand terug en dat stelde Jalila en Nerena in staat om de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden en ondanks de winterse omstandigheden was het voor de meeste toeschouwers een aangenaam potje voetbal. De rust brak aan met een 2-2 stand omdat Zeeburgia een dipje in de verdediging wist te vinden.

Het moment in de wedstrijd viel na 6 minuten in de tweede helft. De ploeg uit Amsterdam kreeg een hoekschop. Met dank aan een snerpende windvlaag ging de bal vlak langs de paal in het doel. Toen kwam de snelle en verschrikkelijk slimme reactie van doelvrouw Jamie. Zij verklaarde dat de bal door een gat in het net was gegaan. Scheidsrechter Marco Hoogendoorn (dank Marco voor het fluiten) constateerde inderdaad dat het net bij de paal was losgeraakt. Doelpunt afgekeurd…..

Wellicht was dat de ommekeer, het mysterie in de sport. De SVIJ meiden namen het initiatief terug en wisten met heerlijke doelpunten (Lisa en Nerena) een definitieve voorsprong te nemen.

Dertig seconden voor het eindsignaal scoorde Zeeburgia nog een keer uit een vrije trap. Vanaf 25 meter en windkracht 8 spetterde de bal achter Jamie. Opnieuw een fantastische overwinning en een revanche op de kampioen van vorige competitie.

Het was weer een enerverende ochtend met een gevoelstemperatuur van -15.

Willem Kruijer


Geef een reactie