Het is weer genieten op zondag!

13 februari 2018

Met veel tam tam is een selectie elftal van SVIJ naar de zaterdag vertrokken. Verwacht werd dat het kaarsje op zondag langzaam uit zou gaan maar niets is minder waar. Afgelopen zondag 10.00 uur was het nog wel angstig stil rond de Kap. Niet omdat er geen mensen waren maar meer omdat er een bepaalde spanning heerste. De koploper kwam op bezoek.

Op zondag is nog steeds een selectie elftal aanwezig en wel de selectie van SVIJ dames 1. Ze doen dit al jaren maar zijn toch bezig met een soort van comeback en wat voor één. Niet zozeer dat ze in ene de pannen van het dak spelen maar ze stralen iets uit waar het voetbal ooit om begonnen is, plezier.

Zondagochtend was het weer voelbaar. Een stukje enthousiasme, een enorme teamgeest i.c.m. met echte vriendschap zorgt voor een warm gevoel en een stukje sfeer rond dit team. De koude wind van afgelopen zondag kon daar niets tegen inbrengen. Deze morgen was wederom weer een heerlijk stukje spanning voelbaar. Deze spanning zorgde voor een lichte hoofdpijn en droge monden, of kwam dat door het feestje de avond ervoor-:).  Nee, ADO ’20 de ongeslagen koploper kwam op bezoek en de SVIJ meiden zagen daar een beetje tegenop.

Er is iets met die meiden, het is voelbaar binnen de hele club. Je merkt het aan alles, het is als of er vlinders dwarrelen om en rond de Kap. Afgelopen week hebben zich verschillende echtgenotes gemeld bij voorzitter Hans met de vraag of het allemaal wel goed gaat tijdens de trainingen. Uiteindelijk is de wens uitgesproken of hij een oogje in het zeil wil houden, Hans heeft na aandringen ingestemd. De vrouwen blijken het namelijk thuis alleen nog maar over voetbal te hebben met continue een twinkeling in de ogen. Sinds jaren staan ze weer wekelijks met meer dan 10 vrouwen op het veld, een uniek gebeuren. En thuis, tijdens het ontbijt, de lunch en het avond eten gaat het over niks anders dan voetbal, door de SVIJ meiden wel te verstaan. Heel bijzonder!!!

Het leuke is dat deze signalen worden opgevangen in IJmuiden. Langs de lijn staan wekelijk steeds meer supporters en er komen zelfs weer nieuwe aanmeldingen binnen. Je merkt dat dit team een soort van aantrekkingskracht heeft. Zo erg, dat op dit moment de “mannelijke” trainers in de rij staan om alsjeblieft een training te mogen geven. Het blijkt zelfs zo erg dat Willem Kruijer, de huidige interim met een smoesje heeft weggelokt om zijn eigen rentree op de velden extra glans te geven. Het is hem overigens gelukt, de interim liep er vol in. Who’s next? De interim is gewaarschuwd..

Nu maar even over de wedstrijd. Zoals gezegd kwam de koploper op bezoek. Na een ietwat geflatteerde nederlaag van afgelopen week waren de SVIJ meiden gebrand op een beter resultaat. De warming up van ADO ’20, ruim een uur voor aanvang van de wedstrijd, zag er prima uit. De trainer van onze tegenstander zette zijn ploeg op scherp om lekker aan het doelsaldo te kunnen werken. Waar deze trainer geen rekening mee gehouden had, was het feit dat onze vrouwen in een soort van Flow zitten en dus niet te houden zijn. Vanaf het begin signaal vlogen de wit-rode er bovenop. De ADO ’20 vrouwen kregen geen centimeter ruimte. Iets wat uiteindelijk resulteerde in een prima eerste helft. ADO ’20 wist voor rust 1 x te scoren maar wat hadden ze het moeilijk. Overigens de verdienste van “onze meiden”. Vanaf de kant was het smullen na rust. Waar verwacht werd dat onze meiden conditioneel in de problemen zouden komen vlogen ze er als een soort van Braveheart bovenop. ADO ’20 wist niet wat het overkwam.  Waar men in de tweede helft rekening hield met een walk-over kreeg SVIJ zelfs bijna een puntje. Met een aantal mooie uitvallen kregen ze kansen op de 1-1. Helaas lukte dat net niet maar wat was het genieten. Na het laatste fluitsignaal, een 0-1 verlies gingen bij alle meiden (ADO ’20 en SVIJ) de armen in de lucht, prachtig.

Een gevoel van een overwinning omdat men alles gegeven had en prima de opdrachten had uitgevoerd. Waar bij ADO ’20 uiteindelijk een zucht van opluchting voelbaar was, was bij de onze een gevoel van trots. Een bijzonder mooi tafereel. Strijden tegen een prima tegenstander en uiteindelijk ruim je doelstelling behalen. Een geweldige teamprestatie van een prachtige groep meiden. Ze verdienen een beetje aandacht in de vorm van dit verslag.

Het was weer genieten zondag. Een zelf afgedwongen kippenvel momentje, hulde!

-SVIJ bestuur, bedankt voor de geweldige nieuwe ballen. Een mooi en verdiend gebaar.

-Willem Kruijer bedankt voor je geweldige training met uiteindelijk een prachtig resultaat.


Geef een reactie