Kon het het hele jaar maar voorjaar zijn.

19 februari 2018

17 februari 2018, 12:15 uur Sporting Krommenie JO17-4 – SVIJ JO17-2, 1 – 5 (0 – 2)

Het begon dit seizoen erg moeizaam met SVIJ JO17-2, er waren in eerste instantie precies 11 spelers. Toen kwamen er nog wat jongens bij en werd er zelfs een aantal van 15 spelers bereikt. Dat werd opeens terug gebracht naar 14, omdat JO17-1 maar 13 spelers had. De resultaten waren niet erg goed en werd er maar één wedstrijd gewonnen van de 11, thuis tegen Hillegom. Een gelijkspel bij Terrasvogels werd nietig verklaard nadat het JO17-2G had teruggetrokken uit de competitie.

De laatste wedstrijd van het najaar werd in december afgelast en ingehaald op 3 februari. Bij Bloemendaal tegen JO17-4 ging het tussen de nummer 11 en nummer 10 van de ranglijst. Uiteindelijk na een hele idiote wedstrijd, waarvan 2 penalties voor Bloemendaal, de scheidsrechter die de eerste helft al na 35 minuten affloot maar toch na aanraden dat een helft 40 minuten duurt die 5 minuten er nog bij klokte en een buitenspeldoelpunt van de thuisploeg waardoor de wedstrijd maar werd gestaakt toen de scheidsrechter en Bloemendaal zelf van het veld afliepen met nog 13 minuten te spelen, werd er een 2 – 2 ingevuld na onderling overleg en zodoende er niets veranderde bij de laatste 2 teams in de poule.

Eindelijk brak het voorjaar aan, een week eerder werd er thuis gespeeld tegen FC Castricum JO17-3 en met de 3 – 2 winst werden er 3 zeer belangrijke punten behaald. Toch deze wedstrijd ook weer een penalty tegen, maar ondanks dat het nog behoorlijk spannend werd in de laatste minuten werd de 2e overwinning van het seizoen bijgeschreven.

Zaterdag ochtend waren de velden bij SVIJ behoorlijk wit en het B-veld zelfs keihard door de plotselinge kou tijdens de nacht, gelukkig hadden we een niet al te druk programma en hoefden we niets af te lasten. Rond 11:00 uur vertrokken we naar Krommenie, dat we aankwamen was het daar behoorlijk zonnig en was het gras flink drassig alsof het heel veel geregend had.

Topscorer Delano Kaptein (11 uit 9) was de enige afwezige vanwege een blessure. De wissels waren Jonathan van Groningen en Denzell Wigchert. In het veld begonnen Noah Komduur op doel, achterin stonden Mitch Laadstra, Noah Luiken, Mustafa Oztemir en Thimo Zonderhuis, het middenveld werd bezet door Cem Dur, Michael van der Reest en Vincent van der Velde, de aanvallers waren Abdullah Alrefi, Tarik Darri en Alper Demir.

Een week eerder had Sporting Krommenie met 9 – 0 verloren en was het natuurlijk niet zeker dat SVIJ ook van Sporting zou winnen (met ruime cijfers). De wedstrijd begon wat stroef maar na 10 minuten lag het eerste doelpunt in het net, Appie had zijn 3e goal al te pakken in zijn 4e wedstrijd. SVIJ was wel de betere ploeg alleen werd het nog niet uitgedrukt in meer doelpunten. Na 25 minuten was het dan wel zo ver toen er weer het goal werd opgezocht van Krommenie, Michael kon uiteindelijk de bal binnen werken. Veel ballen die over de zijlijn gingen rolden zo de sloot in, maar was er geen visnet te bekennen om de ballen er weer uit te vissen. Dat moest maar gebeuren met een lange afgebroken tak.

De tweede helft verliep nog beter voor SVIJ alleen op één moment na toen de thuisploeg een penalty kreeg na en duwtje tijdens een corner. Jammer dat we weer een pingel tegen kregen maar als die bal er niet in was gegaan hadden we nooit geweten hoe de resterende tijd verlopen zou zijn. Niet veel later na weer een opgezette aanval van SVIJ stond Tarik precies goed om de keeper sneller af te zijn en zo zijn tweede doelpunt van het seizoen te scoren. Er was nog een geweldige kans voor Mitch, helaas schoot hij te snel waardoor de bal hard over het doel ging. Cem mocht zijn 3e van het seizoen scoren toen hij de bal vanaf de rechterkant in het doel schoot. Met nog ongeveer 8 minuten te spelen besliste Appie de einduitslag op 1 – 5 nadat hij zijn snelheid gebruikte om vanaf rechts langs de verdediging te gaan en zo doel kon treffen.

Nu na 2 wedstrijden in het voorjaar al 6 punten behaald terwijl het najaar maar 5 punten op leverde na 11 wedstrijden. Dit is een geweldig begin en helaas moeten we nu tot 10 maart wachten voor de volgende wedstrijd bij FC Uitgeest om 14:00 uur om te weten hoe deze ploeg zich verder zal gaan presteren. Deze tegenstander heeft de eerste twee wedstrijden verloren, daar mag van mij nog wel een derde bij op rij.

Scoreverloop (hadden er meer moeten zijn in ons voordeel):

10e min. 0 – 1 Abdullah Alrefi

25e min. 0 – 2 Michael van der Reest

56e min. 1 – 2 Sporting Krommenie JO17-4 (penalty)

58e min. 1 – 3 Tarik Darri

63e min. 1 – 4 Cem Dur

73e min. 1 – 5 Abdullah Alrefi

Wisselverloop (waren er teveel in de tweede helft):

18e min. Vincent van der Velde eruit voor Denzell Wigchert

24e min. Alper Demir eruit voor Jonathan van Groningen

41e min. Tarik Darri eruit voor Vincent van der Velde

49e min. Abdullah Alrefi eruit voor Tarik Darri

51e min. Mustafa Oztemir eruit voor Alper Demir

58e min. Thimo Zonderhuis eruit voor Mustafa Oztemir

64e min. Mitch Laadstra eruit voor Abdullah Alrefi

70e min. Cem Dur eruit voor Thimo Zonderhuis

73e min. Jonathan van Groningen eruit voor Mitch Laadstra


Geef een reactie