MO15-1 Levert opnieuw een topprestatie…

19 februari 2018

“Vandaag hebben we onze 2de wedstrijd van het (voorjaar)seizoen gespeeld en hebben we het echt fantastisch gedaan! 3-0 gewonnen tegen Always Forward MO15-1, we gaven niks weg en onze verdediging was niet door te komen. Onze spitsen en middenvelders waren ook weer lekker bezig en we hebben met het hele team keihard gewerkt voor een mooie uitslag. (gescoord: Indy de B. 3x met d’r links) “

Anouk.

Hier heb ik eigenlijk niets aan toe te voegen. Het verslag van Anouk zegt precies zoals het gegaan is. Een fantastische 3-0 overwinning op een ervaren team uit de Hoofdklasse van het meisjesvoetbal.

Vanuit het supporterslegioen van dit meidenteam klinkt toch wat ontevredenheid. Niet over het voetbal van de speelsters, want dat gaat wekelijks met grote sprongen vooruit. Niet over de trainers/coaches, integendeel zelfs. Zij hebben dit team geslepen tot een witte vechtmachine.

Nee, er klinkt teleurstelling. In een nieuwsbrief vanuit het jeugdbestuur is met geen woord gerept over de uitzonderlijke prestatie van SVIJ MO15-1. Het gaan spelen in de hoogste klasse. Bijna kampioen in de eerste klasse en daarom een dik verdiende promotie.

Er klinkt teleurstelling omdat toch de focus wordt gelegd bij de jongens. Men voelt zich niet geheel op de juiste manier gewaardeerd. Men heeft het gevoel dat de prioriteit vooral ligt bij de afdeling jongens. Is er binnen het jeugdbestuur iemand die het meisjesvoetbal vertegenwoordigt?

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was er één om van te smullen. Niets te merken van hoofdklasse-stress. Niets te merken van ontzag voor een ervaren ploeg, die al een seizoen in de hoogste klasse speelt. Always Forward oogde groot en sterk. Er werd wat minachtend gekeken naar die frêle SVIJ-meiden.

Katie had een tegenstander die niet alleen 2x zo groot was, maar ook nog eens 2x zo breed. Toch was onze kleine verdediger haar voortdurend de baas. Af en toe werd ze bijna over het hek geschouderduwd, maar ondanks dat en alle blauwe plekken en schaafwonden was Katie de onbetwiste winnaar in alle duels.

Het was een genot om te zien hoe er werd gevoetbald. Dappere driehoekjes, knappe combinaties en een machtige mentaliteit. Het volgende moet u lezen als een radio verslag:

Yuki S. verovert de bal op het middenveld en passeert haar directe tegenstander. Op het zelfde ogenblik heeft Indy de B. een sprint ingezet. Yuki geeft een heerlijke steekpass met buitenkant rechts waardoor Indy de B. ongehinderd op het doel af kan gaan. Indy scoort hieruit de 2-0 en is de wedstrijd beslist……”

We keken elkaar na afloop met verwondering aan. Is dit nu echt het niveau van dit team? Hebben Dennis en Pieter deze meiden zover gekregen dat ze gaan inzien hoe goed ze eigenlijk kunnen voetballen?

Tijdens de wedstrijd vroeg ik aan de Altijd meegereisde Forwarders wat ze daar aan hun dochters te eten gaven, gezien het grote verschil in lengte en breedte. Er werd wat minzaam gelachen toen ik vertelde dat we hier alleen vis eten.

Na de dik verdiende nederlaag kwam ik ze opnieuw tegen. Misschien moeten we toch meer vis gaan eten was nu het antwoord. Snel ben ik de kantine binnen gelopen en een heerlijk broodje bal besteld.

Het was weer een enerverende ochtend, vooral toen de coach van A.Forward nog even meedeelde dat hij vandaag zijn twee beste speelsters erg gemist had.

Ach gossie…..

Willem Kruijer


Geef een reactie