SOJAYUKI……

8 maart 2018

Doorsluiten, doordekken, inpassen, druk zetten, kaatsen, doorpakken, driehoekjes, één-tweetje, overdehele, knijpen, staffel dekking, rugdekking, bijsluiten, aansluiten.

Dit zijn de normale voetbaltermen voor de selectie van MO15-1. Als de coaches (Dennis en Pieter) dit roepen, dan weten de speelsters onmiddellijk wat er van ze gevraagd wordt. Het zijn zogenaamde automatismen geworden. Maar……

Langs de lijn, achter de hekken, heerst verwarring, heerst onzekerheid, heerst onbegrip. “wat zegt ie nou, wat bedoelt ie nou… ?” Maar ik moet eerlijk zeggen, vooral bij het vrouwelijk gedeelte van de aanhang. Eigenlijk hoofdzakelijk, maar zij zijn ook met velen.

Woensdagavond 7 maart speelde SVIJ MO15-1 een bekerwedstrijd tegen Kwiek ’78 voor een plaats in de kwartfinale. Het was een heerlijke avondwedstrijd. De meiden van Dennis en Pieter,  nu in een prachtig zwart shirt,  speelden wederom een prima wedstrijd.

Ruim voor het einde lieten beide coaches zich al rustig onderuit zakken in de dug-out. De wedstrijd was gespeeld, de winst in de tas, in de pocket, aan de zegekar gebonden. Een lekkere 3-0 overwinning.

Ik ben het helemaal eens met een opmerking van een moeder:

“Dennis en Pieter, mijn complimenten voor het coachen. Ik kan helaas niet meer zo vaak kijken, maar wat een sprongen heeft het team gemaakt. Het was een genot om te kijken……”

Inderdaad, het is heerlijk om te zien hoe dit team zich ontwikkelt. Complimenten van de scheidsrechter (bedankt Marcel Woord) die zijn bewondering uitsprak over het niveau van deze meiden. Het gaat ook heerlijk goed, maar nu op deze manier doorgaan vergt enorme inspanning.

Aanstaande zaterdag voor de competitie tegen Hoogland. Het sportpark ligt in Amersfoort, ongeveer 51 minuten rijden. Dat is het nadeel van voetballen in de Hoofdklasse. Maar wat leren ze hier veel van, nu een hele wedstrijd scherp zijn, een hele wedstrijd buffelen.

We hebben woensdagavond genoten van het voetbal, we hebben genoten van de opmerkingen van de coaches en de reacties van het publiek hierop.

Eén opmerking bleef een beetje hangen, niemand wist eigenlijk wat er mee bedoeld werd. Was het een aanmoediging, een  voetbalterm. Of was het een codewoord, iets wat dit team als eens eerder gebruikt had. Waarschijnlijk  een schreeuw naar de Dekamarkt, iets wat bij het boodschappen doen vergeten was;

SOJAYUKI…..

Het was een enerverende avond.

Willem Kruijer

P.s. de volgende bekerronde is al bekend. Op 28 april komt DVSU MO15-1 (uit Utrecht) naar IJmuiden om te strijden voor een plaats in de 1/2 finale.
Het is de dag na Koningsdag en het begin van de meivakantie, dus is het nog niet zeker of deze wedstrijd ook dan gespeeld gaat worden of dat het weer
een woensdagavond wordt.


Geef een reactie