SVIJ MO15-1; de nieuwe witte Leeuwinnen..

26 maart 2018

Wij als toeschouwers waren na afloop van de wedstrijd bij Overbos verbijsterd en geschrokken van de gebeurtenissen tijdens en na afloop van de wedstrijd. De speelsters van Overbos hadden werkelijk alles uit de kast gehaald om onze meiden te intimideren. Er werden afschuwelijke dingen toegeroepen, er werd gespuugd, er werd aan haren getrokken, er werden harde overtredingen gemaakt. De SVIJ meiden hadden het moeilijk, maar trokken in de slotfase toch de winst over de streep.

De vrouwen van Telstar waren ooit de Witte Leeuwinnen. Ze zijn echter verhuisd en heten nu vv Alkmaar en hebben niets meer met wit. De meiden van SVIJ MO15-1 hebben laten zien dat ze tot de laatste minuut voor elke centimeter kunnen ‘vechten’, maar dan op een gezonde en sportieve manier. Hierbij roep ik SVIJ MO15-1 uit tot de nieuwe Witte Leeuwinnen. Het team van Overbos moet eens snel door hun begeleiders en ouders op de vingers worden getikt.

Het was een zeer enerverende ochtend, laat ik nu eens hier mee beginnen. Allereerst werd ik door het team van Dennis en Pieter in het verjaardagszonnetje gezet. Even na de warming-up kreeg ik een cadeau en werd ik toegezongen. Daarna moest de focus weer snel op het komende duel.

Het begin was aantrekkelijk, beide ploegen deden niets voor elkaar onder. Kleine mogelijkheden aan beide kanten. Dan een schitterende pass van Maartje naar Lisa. Deze trekt de bal scherp voor en Indy de B scoort de 0-1. Niet veel later komt Overbos aan de gelijkmaker, ook na een heerlijk steekbal van hun opvallende middenvelder.

De wedstrijd wordt rommelig, de scheidsrechter gaat wat thuisfluiterig doen en de irritatie loopt op. De grensrechter van Overbos is het ook niet eens met een beslissing en gooit zijn vlag demonstratief weg. Hij mag blijven.

Dennis en Pieter zijn niet tevreden en de SVIJ meiden worden in de rust even de oren gewassen. Het moet beter, de passie ontbreekt. In de tweede helft zal het duel bij tijd en wijle lichtelijk ontsporen. Er worden harde overtredingen gemaakt door de speelsters van de thuisclub, de scheidsrechter laat doorspelen.

Opeens sloeg de vlam in de pan. Plotseling verschenen een tweetal nieuwe speelsters van Overbos aan de lijn om in te vallen. Ze waren nogal erg groot en natuurlijk wekt dat argwaan. SVIJ supporters wisten te vertellen dat deze invalsters later aan kwamen en dat de trainer van Overbos zei: Meiden, fijn dat jullie gekomen zijn….

Dennis liep het veld in en verzocht de scheidsrechter om nog eens de pasjes te controleren. Er heerste complete verwarring en verhitte discussies in en rond het veld. Volgens de scheidsrechter was alles correct en er werd verder gespeeld.

De slotfase van de wedstrijd was zenuwslopend en vol van irritatie. Katie werd hard over de lijn gestuiterd, Indy de B. werd bespuwd en aan de haren getrokken. Zij nam daarom de ultieme wraak op 2 minuten van het einde. Zij ging er aan de rechterkant vandoor en trok de bal vlijmscherp voor. Daar stond Lisa Johansendottir en met een machtige uithaal bepaalde zij de stand op 1-2.

Verdiend gewonnen van een heel vervelende tegenstander. Yuki zegt na afloop tegen haar directe tegenstander: Nou, lekker sportief” Het antwoord doet je gruwelen. “Ik steek je neer…..”  Komt haar moeder en zegt : “Ja, sorry ze is pas 14….”

Mensen van Overbos; doe hier iets aan.

Het was weer een enerverende ochtend, maar geen leuk verhaal.

Nerena, Indy , Indy, Lisa, Jalila, Jamie, Nikki, Isabella, Anouk, Merel, Katie, Yuki, Ashley en Maartje; heel erg bedankt.

Willem Kruijer


Geef een reactie