We zijn weer begonnen….

7 februari 2018

Lekker hoor… de competitie is weer begonnen. Dat geldt natuurlijk ook voor de meiden van MO15-1, de pupillen van Dennis en Pieter. Afgelopen zaterdag was er allereerst nog een bekerwedstrijd. Koedijk kwam op bezoek en dat was het team waarvan in de voorbereiding met 3-0 was verloren.

Lekker hoor… de winterstop zit erop. Dat zou je overigens niet zeggen van de weersomstandigheden tijdens dit bekerduel. Winterse buien hadden ons supporters bijna de gehele wedstrijd in de greep. Het kunstgrasveld kleurde wit van de hagel en de speelsters kregen de volle laag.

Het was weer de eerste wedstrijd na een lange pauze. Natuurlijk is er wel hard getraind en met het oog op de competitie is de trainingsarbeid hoog en wordt er door de coaches gehamerd op de discipline.

In de geschiedenis van jeugdvoetbal bij SVIJ is het waarschijnlijk niet voorgekomen dat een team in de hoogste klasse gaat spelen. Dit team, MO15-1 gaat een echte dubbele competitie spelen in de Hoofdklasse. Dat betekent soms wel dat er voor uitwedstrijden een behoorlijk stukje gereden moet worden. Het veld van voetbalclub Hoogland bijvoorbeeld ligt dichter bij Amersfoort dan bij Utrecht.

De bekerwedstrijd tegen Koedijk (spreek uit Koedaik) was een mooie graadmeter. Echter door de griepaanval waren enkele speelsters niet helemaal fit. Toch lag het initiatief voornamelijk bij de SVIJ-ers of is het nu SVIJ-sters. Na een paar leuke kansen scoorde Indy K met een subtiele beweging achter het standbeen de 1-0.

Vlak voor de rust was het wat rommelig voor het doel van Jamie en de spits van Koedijk (spreek uit Koedaik) knalde de bal hard in het SVIJ doel. In de rust hoopte scheidsrechter Marcel Woord dat dit duel zou eindigen in een gelijkspel. Hij voorzag een spectaculaire penalty-reeks en dat werd het ook.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. De SVIJ aanval had nog de meeste mogelijkheden met schoten van Jalila, Indy B en K, Lisa en Nikki. Ook de inzet van Isabella (met links) werd door de keepster van Koedijk (spreek uit Koedaik) onschadelijk gemaakt.

Het werden dus strafschoppen. De line-up van SVIJ was als volgt: Maartje – Jalila – Lisa – Nikki en Indy de B. Na de vierde strafschop van SVIJ was het al klaar. Een 4-2 overwinning en op naar de volgende ronde. Uit de kleedkamer van dit meidenteam klonk al : We gaan Europa in…….Nou eerst maar eens naar Amersfoort.

 

Het was weer een enerverende, winterse dag.

Willem Kruijer


Geef een reactie