De SVIJ voetbalmeiden van Van Amstel autoverhuur IJmuiden – KSV 1-1

9 september 2018

Eindelijk… Eindelijk… begon het voetbalseizoen weer voor onze meiden. Gehuld in nieuwe gesponsorde trainingspakken, van Van Amstel auto verhuur kwamen de meiden naar SVIJ toe. Met Naam en rugnummer op hun shirts begonnen de meiden aan de wedstrijd. Er hadden best veel verschuivingen plaats gevonden, helaas waren Demi Rutgers en Mandy verhuist naar een ander team/land. Gelukkig was ons team wel weer aangevuld, met de nieuwe meiden: Jalena, Sofie en Zoë3.

En dan moet je gewoon, aan het begin van een nieuw seizoen, weer goed wennen aan de posities innemen, passen en … uh… doelpunten scoren…

In de eerste minuut, nam Julia meteen het initiatief door keihard op het doel te knallen. Helaas nét naast. De Tikkies en de Takkies, moesten elkaar nog een beetje vinden, maar af en toe kwam de tik-tak-machine weer op stoom en rolde de bal lekker van Roxanna, naar Zoë K. naar Nadia, naar Nanou en zij schoot de bal lekker in de voeten van de aanvallers, Julia, Ilana en Rakkie. De ene keer kwam de actie van links en de andere keer van rechts. De man van de tegenpartij die naast mij stond begon al een beetje te mopperen op zijn meiden en hij riep aanmoedigend naar hen: ”Het is een Rénsport! Jullie wandelen alleen maar!”

Op het middenveld, mistten we natuurlijk echt Mandy en Demi R.. De komende weken zou deze rol mooi opgepikt kunnen worden door Demi D., Zoë T., Nadia, Rakkie of Nanou. En waarbij Nanou al wijs in de kleedkamer zei: ”We moeten met elkaar beter communiceren. Zeggen als er een verdediger in je rug aankomt!”  Wie weet kunnen we daar de komende weken wat mee.

De nieuwkomers renden enthousiast en supersnel over het veld. Jalena, had al een paar weken voor de zomervakantie meegevoetbald. Zij heeft een goed schot in haar been en kan haar judo ervaring gebruiken om de tegenstanders op een dwaalspoor “te duwen”. Sofie en Zoë3 hebben, denk ik, de meeste kilometers over het veld gerend en stonden daardoor op een juiste plek op het middenveld. Voorzichtig gingen ze mee de aanval in en schakelden meteen weer om, als ze nodig waren in de verdediging.

Nikita, die meteen uitgeroepen is tot “Girl of the match”, was van hele belangrijke waarde achter in de verdediging. Als een “Jan Wouterse”, schiet en bikkelt ze super in de verdediging. En als dan de bal toch nog per ongeluk de verdediging door druppelt staat daar Roxanna, zelfverzekerd in het doel. Helemaal TOP. Net op het moment, dat het bij mij begint te knagen, vraag ik me af, of het eerste doelpunt voor SVIJ, tóch nog een keer gaat vallen. Geeft Nikita een superschot in de voeten van Julia, en zij knalt de bal erin! Een opluchting! Helaas van korte duur, want KSV scoort een minuut later de 1-1. Balen! Maar met een gelijkwaardige tegenstander kan dat natuurlijk wel gebeuren. Het lijkt nog erger te worden, als vlak daarna KSV een tweede doelpunt scoort. Maar het blijkt buitenspel te zijn… Eufff. Er gebeurt bij beide doelen van alles, maar het blijft 1-1. Ilana heeft nog 2 mooie kansen, maar het lijkt wel of de bal er voor SVIJ, geen tweede keer in mag. Jammer…

Nu hoeven de meiden hierover niet al te lang na te denken, want maandag 10 september staat alweer de volgende bekerwedstrijd te wachten… Een mazzeltje dat FC Den Helder naar IJmuiden komt terwijl het voor hen een thuiswedstrijd is.


Geef een reactie