DEEL 2 “ALLE 10 SVIJ”

3 augustus 2020

10 dames of heren in willekeurige volgorde! 10 mensen die zich inzetten voor de voetbalvereniging SVIJ.

Voor u ziet u het nieuwste item binnen onze rood-witte SVIJ-gelederen. De komende maanden ontvangt u om de drie, vier weken een interview van iemand uit de SVIJ-familie. Het ligt in de bedoeling om 10 zogenaamde “echte SVIJ-ers” aan het woord te laten, waarmee wij trachten meerdere kanten van onze vereniging te belichten. Echte SVIJ-ers dus die (een ieder op zijn of haar manier) druk zijn met onze club! Wij hopen u hiermee als lezer een nog duidelijker beeld te kunnen geven van wát er zich binnen onze vereniging allemaal afspeelt en wat ons allemaal bezighoudt!

Namens SVIJ wensen wij u heel veel leesplezier toe bij de tweede editie van; “Alle 10 SVIJ”.

Deel 2; “Alle 10 SVIJ”;

Achternaam; Levasier

Voornaam; Bea

Leeftijd; 62 lentes

Beste Bea, wat zijn wij ontzettend trots dat je mee wilt werken aan het interview-programma van onze vereniging. Jij stond ver bovenaan het lijstje met personen die wij persé in de eerste reeks geïnterviewd wilden hebben. Hoe gaat het met je in deze door Corona overheersende tijden?

Het gaat goed met mij. Ook al zijn het nerveuze en wat angstige tijden, vooralsnog slaan wij er ons thuis wel aardig doorheen. Het is af en toe wat lastig omdat je er niet altijd bij stilstaat maar over het algemeen genomen, mag ik zeggen dat het ons gelukkig nog prima afgaat. Ontzettend leuk trouwens dat ik aan het eerste lijstje van “Alle 10 SVIJ” ben toegevoegd. Ik sta niet graag op de voorgrond maar vind dit wel een enorme eer en waardering en vind het een heel erg leuk initiatief.

Het eerste interview werd afgenomen van Frans Groen. Frans is een fanatieke ouder-supporter en aan hem hebben wij de vraag gesteld; wat hij graag van jou zou willen weten. Frans vroeg zich af hoeveel biertjes jij in jouw SVIJ-carrière inmiddels getapt zou hebben? Heb je dat ooit weleens zelf uitgerekend?

Wat een geweldig leuke vraag. Ik heb werkelijk geen idee. Nooit bij stilgestaan, echt niet. Maar dat zullen er ongetwijfeld heel veel zijn geweest in al die jaren.

Neem ons eens mee naar het verleden en vertel ons eens iets over jouw jeugd. Wie was kleine Bea, waar ben je opgegroeid, welke school heb je gezeten en wanneer kwam jij je eerste vriendje tegen?

Ik was over het algemeen een vrolijk en spontaan kind. Ook was ik altijd erg sportief. Ik deed aan turnen en aan trampolinespringen bij TV IJmuiden. Mijn lagere schooltijd heb ik genoten op de Theo Thijssenschool. Deze school is later overgaan in de Vliegende Hollander en was gevestigd in de Lagerstraat. Na de lagere school ben ik naar de huishoudschool gegaan in Haarlem. Ik heb het altijd wel naar mijn zin gehad op school.

Volgens ons staat jouw huwelijks-meter met manlief Henk al op vele, vele jaren! Samen hebben jullie 2 toppers van zoons; Michael en Ferry. Wil je iets vertellen over die 2 gasten, zijn ze getrouwd, ben je oma, voetballen ze nog?

Zowel Michael als Ferry zijn inmiddels getrouwd. Michael is getrouwd met Brenda en zij hebben samen 2 schitterende kinderen. Mijn kleindochter Sophie voetbalt ondertussen bij S.V.IJ. (hoe leuk is dat!!!) en kleinzoon Tygo mag als hij zijn zwemdiploma heeft gehaald ook voetballen. En natuurlijk hopen wij dan als Opa en Oma dat de keuze op SVIJ gaat vallen maar als dat ergens anders gaat gebeuren, is dat ook goed hoor. Michael voetbalt alleen nog in de zaal. Mijn jongste zoon Ferry is getrouwd met Chantal. Zij hebben samen twee kinderen, grappig genoeg ook een dochter en een zoon. Ferry’s dochter heeft Lennox en Ferry’s zoon heet Scott. Ferry voetbalt jammer genoeg niet meer…

Bea, net als vele anderen binnen onze vereniging heb jij een enorme staat van dienst opgebouwd. Zou je een paar van jouw hoogtepunten binnen onze vereniging kunnen opnoemen?

Ik ben ondertussen nu zo’n 45 jaar betrokken bij onze voetbalvereniging. Er zijn vele herinneringen te bedenken maar eigenlijk mag je wel vaststellen dat het 1 lang en groot hoogtepunt is geweest. Ik heb dit altijd met heel veel liefde, plezier en enthousiasme gedaan. Geen dag in mijn leven met tegenzin naar de voetbal gegaan. Nog nooit. Als ik dat stiekem toch iets mag noemen kies ik voor de Sinterklaas-periodes. Altijd heel bijzonder en zo door de jaren heen heb ik menig Hulp Sinterklaas en Zwarte Piet voorbij zien schuifelen.

Waar staat SVIJ voor gezien door jouw ogen?

SVIJ is een zeer sportieve en gezellige vereniging. Altijd zo geweest en dat zal ook altijd wel zo blijven. Wat ik ook altijd heel leuk en bijzonder vond om te zien zijn die generaties die in elkaar overlopen. Opa’s die in hun jeugd betrokken waren bij SVIJ, lopen nu achter de kroost aan van hun eigen kinderen op onze club. Een heerlijke gezicht, iedere keer weer.. 

Je moet kiezen, er is geen tussenweg. Sorry. Je hebt de keuze uit; een lintje uit naam van de koning opgespeld door onze voorzitter Hans van Amersfoort voor al jouw bewezen diensten of nog 1x aandachtig toeschouwer bij een wedstrijd tussen jouw beide zoons die geleid en gefloten wordt door jouw man Henk?

Hahaha. Doe dan de wedstrijd maar van Michael en Ferry geleid door Henk. Ikzelf houd er niet zo van om in de belangstelling, in the picture te staan. Dus dan kies ik wel (met alle plezier overigens) voor die wedstrijd. Dat het dan maar een mooie wedstrijd mag worden, die dan wel in een gelijkspel moet eindigen. Anders heb ik thuis de poppen aan het dansen. En Henk mag geen strafschoppen uitdelen. Hahahaha.

SVIJ doet het voortreffelijk op het gebied van meidenvoetbal. Helaas was deze tak van sport in “jouw tijd” nog niet zo sterk aanwezig. Als we de tijd zouden mogen terugdraaien en het had gekund, hadden wij jou dan in een korte broek achter een bal aan zien huppelen op Sportpark Zeewijk?

Jazeker. Ik was altijd erg sportief zoals ik al zei. Ik weet zeker dat ik het geprobeerd zou hebben. Of ik ook het echte talent zou hebben gehad, zullen we nooit weten maar ik was wel een doorzetter. Opgeven doen wij niet aan.

Vrouwen aan de top. We gaan het gelukkig steeds meer terugzien in de maatschappij. Bepaalde hoge functies binnen het bedrijfsleven en in de politiek en ook in het mediacircuit komen steeds meer vrouwen bovendrijven. De voetballerij blijft door onze bril gezien wel wat achterwege. Hier en daar een sportverslaggeefster die doorgroeit, hier en daar een vrouwelijk bestuurslid (de voorzitter van Odin’59 uit Heemskerk is een dame), maar uiteindelijk nog steeds veel te kort. Wat is jouw mening hierover? En zou SVIJ geen dames in het dagelijks of jeugdbestuur moeten hebben?

Ik vind dat er best wat meer vrouwelijke bestuurders mogen zijn. Dat zou een goede ontwikkeling zijn voor onze vereniging maar ook voor het vrouw-zijn in het algemeen. Zeker ook nu we bij SVIJ een enorme groei hebben doorgemaakt met het meidenvoetbal, denk ik dat het een goede insteek zou zijn om minimaal 1 dame toe te voegen. Het liefste dan ook bij het hoofd én het jeugdbestuur. Volgens mij zouden we dan alleen maar winnaars krijgen.

Zonder specifieke namen te noemen of bepaalde rollen aan te wijzen; Zie jij nog verbeterpunten liggen op en rondom ons complex?

Zou het 1, 2, 3 niet weten eerlijk gezegd. Ik vind het eigenlijk wel prima zo. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Toch?

Stel; Je loopt morgen van geluk samen met Henk (jullie zijn een dagje naar Amsterdam) onder tramlijn 13 en je bent hartstikke dood. We hopen dat natuurlijk niet maar stel…. Hoe denk jij dan dat er op SVIJ over jou gesproken zal worden?

Wauw. Wat een bijzondere vraag. We moeten daar natuurlijk niet te lang bij stilstaan maar ik hoop dat ze dan wel goed en sportief over me blijven denken op de club.

Lieve Bea. Tante Bea. Bakkie Bea. Mevouw Levasier! Heel erg leuk en sportief dat je meewilde werken aan het item “Alle 10 SVIJ”. Dank daarvoor. Met welke vraag moeten we starten wanneer we de nummer 3 in ons rijtje, Cees Martin gaan interviewen?

Ik zou graag van Cees willen weten wat zijn sportieve inzet voor onze club is, waarom hij dit dan doet en hoe lang hij dit nog denkt vol te houden……

Aan het woord was Bea Levasier. Namens de initiatiefnemers van “Alle 10 SVIJ” danken wij Bea voor haar openhartigheid. De volgende editie hopen wij onze enige echte Cees Martin aan het woord te laten. U hoort zsm van ons!!!


Geef een reactie