Deel 3; “Alle 10 SVIJ”;

28 september 2020

10 dames of heren in willekeurige volgorde! 10 mensen die zich inzetten voor de voetbalvereniging SVIJ.

Voor u ziet u het nieuwste item binnen onze rood-witte SVIJ-gelederen. De komende periode ontvangt u ongeveer om de twee maanden een interview van iemand uit de SVIJ-familie. Het ligt in de bedoeling om 10 zogenaamde “echte SVIJ-ers” aan het woord te laten, waarmee wij trachten meerdere kanten van onze vereniging te belichten. Echte SVIJ-ers dus die (een ieder op zijn of haar manier) druk zijn met onze club! Wij hopen u hiermee als lezer een nog duidelijker beeld te kunnen geven van wát er zich binnen onze vereniging allemaal afspeelt en wat ons allemaal bezighoudt! Deze editie is toebedeeld aan Cees Martin, de man die misschien wel 12 functies binnen SVIJ heeft bekleed in de afgelopen jaren…

Namens SVIJ wensen wij u heel veel leesplezier toe bij de derde editie van; “Alle 10 SVIJ”.

Deel 3; “Alle 10 SVIJ”;

Achternaam; Martin

Voornaam; Cees

Leeftijd; 67 lentes jong.

Beste Cees! Wat ontzettend gaaf dat jij medewerking verleent aan dit item. Uiteraard stond jij heel hoog op het verlanglijstje van de initiatiefnemers van dit project. Hoe gaat het met je in deze angstige tijden van Corona? Lukt het jou om Corona-proof door het leven te gaan? Tenslotte val jij misschien ook wel in categorie “risico-doelgroep”. Hoe ga je daarmee om?

Voel mij vereerd mee te mogen doen aan dit leuke initiatief jullie zijde, dat even voorop gesteld.

Ja, hoe ga ik met Corona om? Dat is natuurlijk eigenlijk zoals dit voor een ieder zou moeten gelden. Iets waar je goed op moet blijven letten. Iedere dag weer even stilstaan bij dingen die je wel en niet kunt doen. Dit mede om zelf niet besmet te geraken maar ook om andere mensen niet te besmetten. Mondkapje op daar waar noodzakelijk en houden aan de regeltjes die voor ons worden opgesteld. Zeker niet altijd even makkelijk maar ik wil een ieder hierbij toch oproepen; gewoon DOEN mensen!!!

Het is soms hartstikke moeilijk natuurlijk maar ik hoop spoedig op een vaccin dat ons weer het normale leven kan geven, zoals we gewend waren (als dat nog ooit zal lukken tenminste).

Het tweede interview Cees, werd afgenomen van tante Bea Levasier. Bea is natuurlijk ook niet weg te denken uit ons SVIJ-honk en aan haar hebben wij de vraag gesteld wat zij heel graag van jou zou willen weten? Bea vroeg zich af wat jouw sportieve inzet is voor de club Cees én hoe lang je dit nog denkt vol te houden?

Op dit moment bestaat mijn “sportieve” inzet bij de club, alleen nog uit het fluiten van wedstrijden van de 45+ Veteranen. Verder houd ik mij op de maandagochtenden bezig met het schoonmaken van de kleedkamers en het verwijderen van het vuilnis wat in het weekend is achtergelaten, her en der. Op de vrijdagochtend trek ik de belijningen op ons complex en probeer ik wederom de kleedkamers gereed te krijgen voor het voetbalweekend.

Het geven van trainingen en begeleiden van elftallen is (na zo’n 44 jaar gedaan te hebben) wel passé.

Ik ben nu 67 jaar en denk zo nu en dan wel eens aan stoppen maar waarom ook eigenlijk als je zulke leuke en gezellige mensen om je heen hebt op die dagen dat je bij SVIJ bent??

We gaan even terug in de tijd. Wie was kleine Ceesje? Waar zat dit ventje op school en waar ging zijn vrije tijd voornamelijk in op?

“Kleine” Ceesje woonde op de Lange Nieuwstraat in IJmuiden en was enig kind (werd wel lekker verwend hoor). Heb op de Emmaschool gezeten en later de Creutszberg ULO/MAVO. Ben op mijn 8e jaar gaan voetballen bij SVIJ (eigenlijk moest je 10 jaar oud zijn om te mogen voetballen, destijds). De velden van SVIJ (met clubhuis “De Kap”) waren toen nog op Sportpark Schoonenberg. Al mijn vrije tijd ging op aan het voetballen. Als er jongens waren die een “METSIE” wilden op het Schapenlandje aan de Heerenduinweg of op het veldje waar nu de VOMAR staat aan de Lange Nieuwstraat, stond ik met de bal onder mijn armen altijd vooraan.

Voor de lezer is het altijd leuk om wat meer details te weten te komen Cees. Zou jij iets kunnen vertellen over jouw gezinssituatie? We weten dat je al meer dan honderd jaar gelukkig getrouwd bent met Nel en dat jullie twee toppers op de wereld hebben gezet, maar zou je iets meer ins-and-outs kunnen vertellen? Waar heb jij je vrouw ontmoet, hoelang zijn jullie getrouwd en wat doen the kids tegenwoordig?

Alle ins-and-outs vertellen gaat natuurlijk niet, want dan haal ik m’n 45e trouwdag niet! Ssssssst…

Ben wel inmiddels 44 jaar getrouwd met Nel, die ik uiteraard heb leren kennen op het voetbalveld.

Wij hebben twee hele lieve kinderen; Paul en Nancy. Paul is inmiddels 42 jaar en gelukkig getrouwd met Leonie. Samen hebben ze twee kinderen t.w. Sophie (2 jaar) en Rijck (10 weken oud). Paul en zijn gezin zijn woonachtig in Driehuis. Paul is Horeca Account Manager bij De Kuyper Royal Distillers.

Nancy is ondertussen alweer 38 jaar en woont samen met Patrick. Zij doen dit in Ursem en hebben 3 kinderen; Anouk (5 jaar) Lotte(3 jaar) en Stijn (1 jaar). Nancy is huisvrouw en werkt voor een uitzendbureau in deeltijd.

Al met al hebben Nel en ik het best druk met de kleinkinderen en dat geeft niks, want ze gaan boven alles en dus ook SVIJ (Ja, ja…. u leest het goed redactie!!)

Voorzitter, scheidsrechter, terreinknecht, leider, hoofdtrainer en TC. Dit zijn zomaar wat functies die wij weten op te sommen die jou van toepassing zijn in de loop der jaren? Waar ben jij het meest trots op? Welke periode staat jou nog het meest voor de geest?

Trots ben ik zeker op alle jaren die ik heb meegemaakt bij onze prachtige club SVIJ. Even een greep daarvan mijnerzijds:

  • Jeugdtrainer A1, B1 en C1  jun (1x kampioen met de A1).
  • Meerdere seizoenen Hoofdtrainer SVIJ 1 (2x kampioen) samen met leider/vriend Ron van Leeuwen.
  • Meerdere seizoenen trainer van de Dames van SVIJ 1 (1x kampioen) eveneens samen met Ron van Leeuwen.
  • Grensrechter bij SVIJ zondag 1 (afgewisseld mét, u raadt het al; Ron van Leeuwen).
  • Leider bij SVIJ zondag 1 samen met………… ………….. inderdaad; Ron van Leeuwen.
  • 5 jaar voorzitter van onze mooie club SVIJ (1 kampioenschap met ons vlaggenschip).
  • Wedstrijdsecretaris gedurende een periode in het bestuur Wil van Wetering en Huib Mol.
  • In de familiedag-organisatie gezeten, samen met (daar is hij weer) Ron van Leeuwen. Dat was trouwens altijd heel erg gezellig.
  • Scheidsrechter bij onze Veteranen 45+.
  • Tegenwoordig ben ik terreindienst-medewerker en dat nu alweer 10 seizoenen lang. Dit specifieke vak heb ik geleerd van mijn leermeesters; Rob Beets en Co de Ruiter.

Er zijn een aantal periodes die mij het meest bijgebleven zijn.

Het doelpunt van Marcel Woord (slap schot / slapshot over 25 meter) tegen VVH in de kampioenswedstrijd op het Vogelenzang-terrein. 1-0 voor SVIJ en SVIJ kampioen en daarmee gepromoveerd naar de 4e Klasse KNVB.

De periode van de A1 waarbij wij speelden in de Interregionale Jeugd Competitie (hoogste jeugdafdeling van Nederland) met o.a. spelers als; Niek Melieste, Marcel Gouda, Marco Schweitzer, Kees Hageman, Edwin Schiltmeijer en leider “Good Old” Huib Mol.

En wat te denken van het elftal dat 4 of 5 seizoenen geleden het Eerste Elftal was in een 4e Klasse die voor deze oudere jongeren veel te zwaar was maar waar deze gasten waren opgestaan om onze club te redden. Het was een heel zwaar maar desalniettemin prachtig voetbaljaar. Heb daar echt van kunnen genieten met een grote “G”. Hoogtepunten uit dit seizoen; de overwinning thuis tegen Terrasvogels en de memorabele feestavond aan het einde van het seizoen. 

Waar staat SVIJ voor gezien door jouw ogen? En zie jij het er ooit nog van komen dat wij de misschien wel een noodzakelijke fusie zullen aangaan met onze buurman? Hierbij mag je, je ongenuanceerd uitspreken hoor…..!!

Gezelligheid! Vriendenclub! Een club die wat mij betreft door de buitenwacht voor altijd als “Oude Kranten Club” mag worden bestempeld. Een noodzakelijke fusie wat SVIJ betreft nooit, maar wellicht zou het wel veel beter voor Stormvogels zijn! SVIJ en Stormvogels zijn 2 clubs die naast elkaar zouden moeten kunnen blijven bestaan. Maar wanneer we met elkaar een écht serieus voetbalbolwerk willen organiseren, zou een fusie misschien wél noodzakelijk moeten zijn.

Cees, jij kunt als geen ander binnen onze vereniging een “favoriete elf” opstellen. Al die jaren van ervaring moeten jou kunnen helpen bij het maken van de beste opstelling “OOIT.

Je moet er 11 in de basis hebben staan, mag 4/5 wissels hebben waarvan er eentje als reservedoelman mag fungeren. Succes!

Jan Edeling uiteraard op goal. Rechtsback in mijn team en die mag natuurlijk niet ontbreken; Ron van Leeuwen. Het centrale duo bestaat uit Cees Schoo en Michel Kruijer (beiden profvoetbal-waardig). Op de linksbackpositie laat ik Hans Edeling staan. Mijn middenveld bestaat uit respectievelijk; Erik Gruijters, Ronald Vader, Mario van Renswoude en Kees Hageman. Veel voetbalgogme gepaard met een enorme strijd. Voorin speel ik met twee spitsen; Edwin (Kilt) Schiltmeijer en Henk Swier die samen goed zijn voor 36 treffers per seizoen.

Mijn wissels zijn:  Ron Bouwman op goal,  Maarten Huijer voor het middenveld samen met Edwin Schilling én Martin Ros. Verder haal ik ook Ton Gruijters terug als aanvulling op mijn achterhoede. Ik zet geen reserve spitsen in omdat ik met deze selectie genoeg kan schuiven. Ik denk dat dit een fraai uitgebalanceerd team zou zijn waarmee we hele hoge ogen zouden gooien als we dit groepje nog voor 1x zouden mogen inzetten.

Zonder specifieke namen te noemen of bepaalde rollen aan te wijzen; Zie jij nog verbeterpunten liggen op en rondom ons complex?

Verbeterpunten zijn er natuurlijk altijd maar of sommige dingen haalbaar zijn is punt twee.

Gebruikersvriendelijke faciliteiten voor onze gehandicapte medemens b.v. en een buitenterras zouden erg welkom zijn. Wat te denken van uitbreiding van onze kleedkamer-accommodatie! Eigenlijk is dat ook een absolute must.

Stel; Je loopt morgen van geluk samen met jouw Nel onder tramlijn 13 en je bent hartstikke dood. We hopen dat natuurlijk niet maar stel…. Hoe denk jij dan dat er op SVIJ over jou gesproken zal worden?

Wie gaat er nu de velden belijnen? En wie heeft of wie krijgt nu zijn sleutels van het clubgebouw? Dat zijn zomaar wat vragen die bij mij opkomen. De mensen zullen het ook misschien wel diep triest vinden maar aan de andere kant ook wel zeggen dat het leven gewoon door gaat… En zo is het ook.

Maar ik hoop trouwens ook dat die tramlijn 13 dan uit de roulatie gehaald zal worden.

Beste Cees, topper!! Heel erg leuk en sportief dat je mee wilde werken aan het item “Alle 10 SVIJ”. Onze hartelijke dank daarvoor. Met welke vraag moeten we starten wanneer we de nummer 4 in ons rijtje, Alex Barzilay (speler uit ons Eerste selectie-elftal gaan interviewen?

Alex, ga je Mitchel Geeven overtreffen qua doelpunten-maken? En gaat SVIJ 1 de nacompetitie in 2021 halen?

Aan het woord was Cees Martin. Namens de initiatiefnemers van “Alle 10 SVIJ” danken wij Cees voor zijn openhartigheid en zijn creatieve geest. De volgende editie hopen wij onze enige echte Alex Barzilay aan het woord te laten. U hoort zsm van ons!!!


Geef een reactie