Een scheidsrechter van de bond…

7 mei 2018

Bij voorbaat was het al een geweldige prestatie van SVIJ MO15-1, namelijk het halen van de halve finale van de beker. Nu stond de wedstrijd voor een finaleplaats op het programma, thuis tegen JVC uit Julianadorp. Jawel, de voetbalbond presteert het onmogelijke om deze belangrijke wedstrijden in de vakantie te programmeren.

Half Nederland is in deze twee mei-weken op vakantie. Kijk naar de enorme drukte op de wegen naar het zuiden en de mensenmassa op Schiphol. Juist in deze week moet er gespeeld worden voor de bekerfinale. Er werd hemel en aarde bewogen om de wedstrijd te verplaatsen. JVC wilde of kon niet en de voetbalbond bleef halsstarrig weigeren om voor een oplossing te zorgen.

Het werd dus 5 mei om 10.00 uur met een scheidsrechter van de bond. Ja,. U leest het goed. De voetbalbond zond zelfs een neutrale scheidsrechter naar sportpark Zeewijk, zo belangrijk was het dus wel. Er was voor dit duel natuurlijk een topscheidsrechter naar Zeewijk gestuurd. Achteraf moeten we concluderen dat wij bij SVIJ betere scheidsrechters hebben. Deze man was erg geschikt voor 7-7 schoolvoetbal.

Dat bleek wel tijdens deze wedstrijd. De leidsman hield eerst een minutenlang relaas tegen beide grensrechters over de buitenspelval. Daarna leidde hij dit bekerduel voornamelijk vanuit de middencirkel. Dat hij vergeten was de doelnetten te controleren, ach dat was bijzaak. Dat er daardoor twee discutabele doelpunten vielen, ach dat was bijzaak. Dat een speler of speelster van JVC een verschrikkelijke overtreding maakte en eigenlijk een donker rode kaart had verdiend, ach dat was bijzaak.

De discussie voor de wedstrijd met de coach van JVC ging over het feit dat zij op 9 september 2017 niet de uitwedstrijd tegen Renswoude hebben gespeeld. Dit zou op papier zijn afgehandeld. Volgens deze coach was het de schuld van Renswoude, die wilde niet spelen. Huh? Waarom dan een 4-1 overwinning voor JVC. Hadden wij niet een week eerder met 4-1 van Renswoude gewonnen? Ja dus.

We hebben toen geprotesteerd en werden alsnog tot het bekertoernooi toegelaten. Matchfixing dus ook op dit niveau. En wat heeft de bond er aan gedaan?

JVC was feller en heel wat agressiever dan de meiden van SVIJ. Pas na een 3-0 achterstand kwam het voetbal terug. SVIJ werd sterker en sterker en vlak voor de rust had het eigenlijk 2-3 moeten staan.

In het tweede bedrijf liep SVIJ constant achter de feiten aan. Natuurlijk ontstonden er kleine kansen en mogelijkheden, maar JVC scoorde telkens als SVIJ wat dichterbij kwam. Het werd uiteindelijk 3-5 en het einde van het bekertoernooi.

Nu nog een paar wedstrijden in de competitie en dan is het klaar. Zeeburgia uit en Overbos nog thuis. Twee leuke wedstrijden…….

Het was een enerverende ochtend, dat wel.

Willem Kruijer


Geef een reactie