Hand in Hand……….

23 april 2018

In de rust van de wedstrijd SVIJ MO15-1 tegen Hoogland uit Amersfoort sprak ik even met hun grensrechter. Ze hadden ongeveer 1 ½ uur gereden voor deze uitwedstrijd op sportpark Zeewijk. De ruststand was 0-0 en wij hadden allebei het idee dat dit een wedstrijd zonder doelpunten zou worden. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd, hier en daar een kansje, meer niet.

Na de geweldige bekeroverwinning van de woensdag daarvoor, waren de meiden van Dennis en Pieter terug in de winning mood. Het zag er dan ook in het eerste bedrijf prima uit. De SVIJ meiden hadden iets meer het initiatief en daarom was eigenlijk niemand bang voor de tweede helft. Hoe anders zou het verlopen…..

Onmiddellijk na de rust scoorde de ploeg uit Amersfoort. Bij SVIJ draaide het niet meer zoals het was voor het rustsignaal van de voortreffelijke scheidsrechter Bas von Scheven. De grensrechter bij SVIJ is de vader van Bas. Denkt u nu werkelijk dat hij daar van onder de indruk is. Welnee, zelfs bij een vlagsignaal voor een dubieus buitenspelletje werd de grensrechter even vermanend toegesproken. Het kwam ook niet meer voor.

Het lukte niet meer bij SVIJ MO15-1. Is de hoofdklasse dan toch wat te moeilijk voor deze jonge ploeg. Toch hebben ze in verschillende wedstrijden laten zien dat er genoeg mogelijkheden zijn. Er kan goed gevoetbald worden, er zijn prachtige overwinningen behaald. Dus…..

Het werd 0-2 en zelfs 0-3, game over. Na een prima eerste helft met zelfs kansen op een voorsprong volgde een matige tweede helft. Slechts één keer kwam Indy de B. oog in oog met de keeper van Hoogland. Een fantastische redding voorkwam op dat moment de gelijkmaker van SVIJ.

Op zondagochtend was ik toeschouwer bij de wedstrijd van onze veteranen. Uit bij Alcmaria Victrix. Op het complex was behalve de tegenstander verder niemand te bekennen. Zelfs het ballenhok was op slot. Ook in Alkmaar zelf was het doodstil. Bijna iedereen was vertrokken naar Rotterdam voor de bekerfinale.

De veteranen van SVIJ verloren de wedstrijd van een zeer jeugdig Victrix. Ja, zo kan ik ook winnen. De bedoeling was dat ik wat foto’s zou maken van dit gebeuren. Zo gezegd zo gedaan, maar na tien minuten heb ik mijn fototoestel maar van de sportstand afgehaald.

De zondagavond was voor de Bekerfinale in de kuip. Een geweldige overwinning voor mijn club Feyenoord. Mijn buren zijn allemaal Ajax fans en hun felicitaties kwamen moeizaam binnen; “toch gefeliciteerd, maar wat een matig potje voetbal…..”

 

Het was een enerverend weekend. Wat hadden ze ook al weer in Amsterdam???

Willem Kruijer


Geef een reactie