HET WAS EEN FEESTJE!!!!

25 februari 2019

‘Het was een feestje’ omschreef een ouder het. Een mooier compliment kan je als organisatie niet krijgen. Gisteren, zondag 24 februari was voor het eerst het Nederlands Kampioenschap van IJmuiden gehouden voor Meiden onder de 13. En Feest was het!!!

Een heerlijk zonnetje deed het SVIJ complex en de aanwezige mensen de gehele dag glunderen. Het is ontzettend leuk om meiden voetbal te beleven en dan vooral in IJmuiden😉. Deelnemende teams waren IJmuiden MO13-1, Stormvogels MO13-1, SVIJ MO13-1 en SVIJ MO13-2.

Om 11.30 uur startte de eerste poule wedstrijden onder leiding van de prima fluitende Cees Martin en Piet Bigler. De sfeer zat er direct lekker in en er werd van het begin af aan direct heel goed voetbal gespeeld. Op Veld 1 was het in de openingswedstrijd Stormvogels M1 dat SVIJ M2 met 2-1 versloeg en wisten op veld 2 SVIJ M1 en IJmuiden niet tegen elkaar te scoren.

Na een pauze van 10 minuutjes volgde de tweede ronde. Op het hoofdveld speelde SVIJ M1 tegen Stormvogels M1 een prachtige derby. Een heerlijke pot voetbal waar SVIJ met 1-0 net iets gelukkiger was in de afronding. Op veld 2 speelde nu IJmuiden M1 voor de tweede keer 0-0 maar nu tegen SVIJ M2.

Om 12.30 uur vingen de laatste poule wedstrijden aan. Op het Hoofdveld Stormvogels M1 tegen IJmuiden M1 en op Veld 2 het onderling treffen tussen SVIJ M1 en SVIJ M 2. Ondanks het vriendschappelijke karakter van het toernooi was het reuze spannend allemaal. SVIJ M1 wist net aan te winnen van hun geweldig spelende kleine zusjes SVIJ M2 en IJmuiden wist tegen Stromvogels M1 in een super spannende wedstrijd net aan een overwinning uit het vuur te slepen.

Tijd voor een heerlijke lunch aangeboden door SVIJ (patatje met een frikadel, kroket en/of een kaassoufflé. Henk Kroon bedankt!!

Na de lunchpauze stond er direct een parcours met behendigheidsspelletjes klaar voor de meiden. Elk team moest 4 onderdelen afwerken waaronder, latje trap, een behendigheidsparcours op tijd, kliko-schieten en penalty’s op een echte keeper (hiervoor was Dylan Sehr, huidige keeper van Koninklijke HFC O17 overgekomen, waarvoor dank Dylan). Prachtig was het fanatisme, de passie en beleving waarmee alle onderdelen werden uitgevoerd. Straks meer over de uitslag hiervan.

Als laatste volgde nog twee finale wedstrijden. Op veld 2 de Play Off finale tussen Stormvogels M1 en SVIJ M2 en op het hoofdveld de grote finale om het Nederlands Kampioenschap van IJmuiden tussen vv IJmuiden M1 en SVIJ M1. Op veld 2 was het SVIJ M2 dat uiteindelijk over de langste adem beschikte door te winnen van Stormvogels en op het hoofdveld was het SVIJ M1 dat in een bloedstollende finale IJmuiden net aan met 1-0 wist te verslaan, en zo het toernooi op haar naam wist te schrijven.

Om 15.00 uur volgde de prijsuitreiking. Hierbij was niet zozeer de 1ste prijs belangrijk maar meer het plezier en de mooie prijzen-:). Een medaille was er voor beste keepster Roxanne en beste speelster Jade. Stormvogels scoorde het beste op het tussen onderdeel en ontving hiervoor wat lekkers en daarnaast gaan ze met het hele Team uit eten bij de Mac. SVIJ M2 won met het team een vol uur Jumpen bij ZanDiego op het IJmuider-strand, vv IJmuiden ontving een clinic van Floor Kok en SVIJ M1 mag op bezoek bij vv Alkmaar trainster Corina Dekker waar zij een echte voetbal clinic op een mooie locatie zal verzorgen.
Deze prachtige prijzen zijn beschikbaar gesteld door Dennis van Amstel van Autobedrijf van Amstel (voor verkoop en verhuur van auto’s) en Zebra Uitzendbureau B.V.

Al met al een super geslaagde dag. Voor de aanwezige meiden een heerlijk sportieve middag met allemaal super enthousiaste mensen, gevoed door een heerlijk voorjaarszonnetje. Een prachtige dag en prima afsluiter van de krokus vakantie. Iedereen bedankt voor haar/zijn deelname, enthousiasme en gezelligheid. Fantastisch om op deze manier met je sport bezig te zijn. Hopelijk tot volgend jaar……..


Geef een reactie