Legmeervogels JO14-1 – SVIJ JO14-1

17 maart 2019
14 x slagroomtaart!

Linksback Kealan Metz onder indruk van zijn eigen aanvoerder….

Het is 14:45 uur. Zaterdagmiddag. Uithoorn. De JO/14 van SVIJ heeft zojuist huisgehouden. De
gemeente Uithoorn is compleet van ‘wappie’….

Nu een dag later, is het de beurt aan linksback Kealan Metz in Het Parool.

Metz genoot gisteren met volle teugen van het spel van Senne Gruijters, één van uitblinkers van SVIJ in de competitiewedstrijd tegen Legmeervogels. De robuuste rechtsachter maakte een ijzersterke indruk op het kunstgrasveld in Uithoorn.

“Senne is een heel goede jongen”, zegt Metz, die zelf enigszins gehavend moest spelen tegen de vogels van Legmeer, in het interview in Het Parool. “Als aanvoerder probeert hij jong en oud te betrekken bij het team. Hij zoekt met iedereen contact, houdt de ploeg bijeen. Ik hoor soms dat hij overdrijft als hij na de 0-6 tegen Velsen persé met de hele ploeg wil juichen om dat doelpunt, maar zo is hij ook achter de schermen, als mens.”

“En de voetballer Gruijters heeft geweldige statistieken hé”, aldus Metz. “Vergeet dat niet. Hij is al wat kampioen geworden! Een keiharde werker. Hij neemt de spelers mee op sleeptouw net als Jesper Velzel. Als zij met z’n tweeën volle bak gaan, geloof me, dan kan niemand achterblijven.”

Gruijters was gisteren onderdeel van een geoliede machine. De ploeg uit de gemeente Velsen gaat per wedstrijd steeds beter om met de verschillende variaties die de leiding voor ogen heeft. De ploeg vindt elkaar momenteel erg makkelijk en weet feilloos om te schakelen van een 3-4-3 opstelling naar bijvoorbeeld een 4-5-1 opstelling.

“Daar ligt ook momenteel onze kracht”, aldus Metz. “Wij kunnen in meerdere varianten spelen en dat kan voor een tegenstander heel erg lastig te bespelen zijn. En onze defensie is momenteel ijzersterk….”.

En zo was het ook. SVIJ stond met 0-4 voor met de rust en was ijzingwekkend goed omgegaan met de weersomstandigheden. Er werd na een aftastende beginfase direct druk gezet op iedere bal en daardoor wist Legmeervogels het niet meer. Saillant detail; nog geendrie maanden geleden verloor SVIJ nog kansloos in een bar-slechte wedstrijd van deze tegenstander.

“Wij maken sprongen die eigenlijk voor een leek niet te bevatten zijn. De trainingen zijn ook geweldig. We leren veel en snappen inmiddels ook dat je niet alleen traint voor jezelf maar ook om andere beter te maken” aldus de linkspoot die zich ver in de tweede helft moest laten wisselen. “Ik heb al een tijdje last van mijn linkerbovenbeen. Maar ik ga door hoor. We zitten in een flow, in een geweldige fase, dus daar wil ik absoluut deel van uitmaken”.

Het werd uiteindelijk 0-8. 0-8 terwijl er dus recent nog met 4-1 verloren werd in Uithoorn.

“We zijn inderdaad goed op weg” aldus assistent-trainer Dekker. “Maar dat is gelijk ook onze valkuil. We moeten nu niet gaan denken dat we er al zijn. Het gaat nu bovenverwachting goed. De sfeer is uitstekend en de waterdragers gaan steeds meer beseffen dat als zij voorop gaan in de strijd, dat onze technische jongens kunnen ‘shinen’ op het veld”….

En zo was het ook. Door de voortreffelijke uitstraling van de achterste linie, aangevoerd door aanvoerder Gruijters, konden jongens als Oulmidi, Peetoom en Dekker jr, lekker hun gang gaan gisteren.

Het werd een galavoorstelling van optima forma. Bijna alles lukte bij de IJmuidenaren. Metz; “Heel bijzonder inderdaad. Ik ben ook enorm blij en trots dat ik dit mag meemaken”. Of we kampioen kunnen worden? Nee joh! Laat ons gewoon lekker voetballen. Laat ons plezier hebben met elkaar en dan zien we wel waar het schip strandt! Aan de platte kar mogen we van onze trainers nog lang niet aan denken. We gaan nu eerst even genieten van deze monsterscore…”

En zo is het ook!

 


Geef een reactie