MO15-1 maakt debuut in de hoofdklasse….

11 februari 2018

Op de woensdagavond was ik voor één keer hoofdtrainer van de SVIJ Dames. Wat een heerlijke groep om te trainen. Ze kenden natuurlijk ook de speelsters van SVIJ MO15-1. Ik vertelde hen dat voor het eerst in de geschiedenis van de club een team in de hoofdklasse ging spelen. Toen waren de rapen gaar….. Er werd even duidelijk gemaakt dat zij (toen ze nog jong waren) dat ook al hadden gedaan. Enfin we zullen de archieven erop naslaan.

De aanvangstijd van de uitwedstrijd naar Buitenveldert was al een keer of vier gewijzigd. Van ’s morgens naar ’s middags en weer terug. Om onverklaarbare redenen stond nu ineens de wedstrijd om 10.15 uur op het uitwedstrijdenprogramma. Vertrek om heel vroeg vanaf de parkeerplaats.

Ik had de grootste moeite om met mijn rode Cliootje de witte BMW en de grijze Mercedes bij te houden. Op een gegeven moment kon ik mijn gaspedaal niet meer verder intrappen en zag de voorgangers in de verte verdwijnen. Gelukkig was er bij voetbalvereniging Buitenveldert geen parkeerplaats en kon ik weer aansluiten.

Dan maar naar de parkeergarage van het VU medisch centrum en vandaar in wandelpas naar de voetbalvelden. Hoe is het toch mogelijk dat tussen al die hoge kantoorgebouwen een voetbalvereniging kan bestaan. Het blijkt mogelijk want het is daar stampvol.

De eerste confrontatie in de Hoofdklasse met onze meiden. De warming-up van Buitenveldert zag er zeer professioneel uit en de schrik sloeg mij om het hart. Dit leek een heel goed team met zeer behendige voetbalsters. Hoe anders zou het verlopen.

SVIJ MO15-1 speelde een geweldige wedstrijd. Ze waren totaal niet onder de indruk van het niveau van deze tegenstander. Het spelpeil van onze meiden ging naar ongekende hoogte. Anouk en Isabella waren achterin niet te passeren. Op het middenveld speelden Ashley en Nikki een meer dan prima wedstrijd. Dat er bij de rust nog 0-0 stond vond ik persoonlijk al een geweldige prestatie.

Na de rust schakelde SVIJ nog een tandje hoger en nam brutaal de voorsprong door een prachtige goal van Jalila. Er waren daarna nog een paar kleine mogelijkheden voor beide teams en uit één daarvan scoorde de thuisclub de gelijkmaker.

Er ontstond een zeer spannend duel en af en toe werden we aangenaam verrast door het heerlijke voetbal van de SVIJ meiden. En de tegenstander…? Die werd steeds nerveuzer, want dit hadden ze niet verwacht.

Uit weer zo’n soepele aanval scoorde Indy de B een krankzinnig mooi doelpunt. Uit de draai schoot ze met links hard in de verre kruising. Boem…1-2 !!! Natuurlijk werd daarna de druk opgevoerd door de tegenstander en met nog 5 minuten op de klok viel met een onhoudbaar schot toch de gelijkmaker.

Een fantastische prestatie van SVIJ MO15-1 en wat kunnen we trots zijn op dit meidenteam. Er gaan nog mooie dingen gebeuren.

Het was weer een enerverende ochtend. Het broodje kroket zat er na afrekenen in de parkeergarage niet meer in.

Willem Kruijer.


Geef een reactie