Oude tijden herleven in de gemeente Velsen….

17 september 2018

 

8 vrienden! 8 jonge gasten die elkaar al jaren kennen en die het zaalvoetbal in de gemeente Velsen, een nieuw leven wilde inblazen. Net als veel van hun vaders die vroeger jarenlang voor zaalvoetbalverenigingen als; IJmond’73, Hindstore, Willemse en FCL’72 (Loodsma) in IJmuiden speelden, wilde deze 8-koppige selectie die successen ook weleens meemaken! De start van de competitie was afgelopen vrijdag in een uitwedstrijd tegen Akersloot JO/15. Omdat nagenoeg iedereen binnen deze groep een SVIJ-achtergrond heeft, werden er zaken gedaan met de club uit Zeewijk. En zodoende is er voor het eerst in de geschiedenis een officieel SVIJ-jeugdteam ingeschreven binnen de zaalvoetbal-tak van de KNVB. Omdat er geen zaal-lichting bleek te zijn voor jongens onder de 14, werd besloten aan te haken bij de jongens onder de 15 en dat alles in de hoop dat dit goed zou gaan uitpakken.

 

Het werd vanaf het eerste moment een heroïsche strijd in Akersloot. SVIJ nam een 0-1 voorsprong door een hele fraaie treffer van Cas Peetoom. De 1-1 van de thuisploeg kwam onverwacht maar door een mooie goal vooraf gegaan door een heuse ‘panna’ van Sem Duenk kwamen de Zeewijkers toch weer op voorsprong net voor de rust. In het tweede bedrijf zorgde de jongste van het veld; Senna Verheijen, voor de bevrijdende 1-3. De fysiek sterkere Akersloten kwamen nog wel dichterbij maar gelukkig bleef het bij 1 tegentreffer waardoor het een zeer verdiende 2-3 overwinning werd voor een bij vlagen zeer sterk spelend SVIJ.

 

En zo is de allereerste zaal-driepunter een feit voor de JO/15/1 van SVIJ. En dat in een uitverkochte sporthal in Akersloot. Op maandag 17 september om 19:15 uur speelt SVIJ haar eerste thuiswedstrijd in Sporthal Zeewijk. Bijgevoegd de teamfoto met van links naar rechts (boven); Huub, Stan (keeper), Sem, Senne en Tibbe. Voorste rij van links naar rechts; Jens, Senna, en Cas


Geef een reactie