“REVENGE”

15 april 2019

Zaterdag 13 April, wat een luxe zeg, pas om 09.00 uur verzamelen in kleedkamer 5 voor onze thuiswedstrijd tegen “angstgegner” Hoofddorp. Deze tegenstander stond nog in ons geheugen gegrift omdat we hier het kampioenschap verspeelden in de 1e klasse-10 in het eerste gedeelte  van de competitie. Kansloos verloren we deze wedstijd en eindigden we keurig op de 2e plaats in de 1e klasse, iets waar de begeleiding en ouders reuze trots op waren maar ook was de teleurstelling groot dat het kampioenschap niet gevierd kon worden.

 

Nu dus een rematch, en wel in de hoofdklasse-E waar we waren ingedeeld na 2e te zijn geworden in de voorjaarscompetitie. We staan er voor deze wedstrijd behoorlijk goed voor, namelijk 6 wedstijden gespeeld waarvan 4 gewonnen 1 gelijk en 1 ( onterecht hihi ) verloren.

Omdat de stand niet bijgehouden wordt voor deze mannen maken we toch wel degelijk een inschatting hoe we er voor staan. Als we deze wedstrijd winnen dan zullen we toch echt weer aansluiten bij de bovenste 2 plaatsen.

 

De mannen begonnen behoorlijk gespannen aan de wedstrijd omdat ze de rode shirts van Hoofddorp nog wel herkenden. Maar goed het is ook gewoon een sterke tegenstander maar na een aantal minuten ging de trein van JO8-1 lopen. Dit keer niet 1 speler die er boven uitstak wat vaak toch nog wel het geval is ( gelukkig telkens een andere speler )  maar voor het eerst in alle wedstrijden waren we een collectief. Wat heb ik genoten van de vloeiende aanvallen die ontstaan vanuit het middenveld van Silvijn, Mats en Ryan, het keeperswerk van onze nieuwe vaste keeper Luuk, het verdedigende werk van Xavi en Lucas en onze stofzuiger Dean die daadwerkelijk overal op het veld te zien was. Deze 7 mannen gaan wekelijks de strijd dus aan in de hoofdklasse waarvan we gedacht hadden dat dit misschien iets te hoog gegrepen is maar ook deze wedstrijd werd na 4 x 10 minuten spelen winnend afgesloten met maar liefst 5 -2, dit betekent dus 7 wedstijden 16 punten wat volgens mijn berekeningen een gedeelte 1e plaats oplevert. Ik wil nog een aantal hoogtepunten uit deze wedstrijd halen wat is blijven hangen na een zware dag voor mij in de arena in Amsterdam. De tegenstander begon al te juichen voor een doelpunt maar op miraculeuze wijze werd de bal nog van de lijn gehaald door 1 van onze topspelers waardoor wij in de counter daadwerkelijk een fantastisch doelpunt maakten. De driehoekjes op het middenveld waardoor deze sterke tegenstander niet meer wist waar ze het moesten zoeken, alle doelpunten waren ook van een hoog niveau en ook de vele slidings waren allemaal bijna keurig op de bal……waar soms ook wel eens de tegenstander per ongeluk mee werd genomen naar de grond. Maar goed ook dat hoort bij voetbal.

 

Nog 3 wedstrijden te gaan waarvan 2 thuis…….zal het dit jaar dan toch nog gebeuren….het kampioenschap in de hoofdklasse E wat in de historie van SVIJ alweer enige jaren geleden is. Ik wil ook nog even de “vaste” trainer Jef nogmaals bedanken dat deze mannen zo vaak mogen aansluiten bij het ook leuke team van de JO9-1, door deze trainingen krijgen onze mannen meer weerstand en daarom draaien we ook zo goed mee in deze klasse.

 

Met vriendelijke groet,

 

Maarten Huijer


Geef een reactie