SVIJ 90 JAAR!!!

16 mei 2019

Dit jaar bestaat voetbalvereniging SVIJ 90 jaar.

Op zaterdag 1 juni zal de club dit jubileum met al haar leden, ereleden, leden van verdienste, sponsoren, vrijwilligers gaan  vieren op het gezellige complex aan het Groot Helmduin te IJmuiden.

Sinds 1974, al zo’n 45 jaar,  betrekt de club het complex “Sportpark Zeewijk’ samen met vv Stormvogels. Een buurman waar SVIJ het prima mee kan vinden.  Vele  trainers en spelers hebben in het verleden zelfs menigmaal een overstap over en weer gemaakt.

SVIJ is opgericht op 29 juni 1929. Onder de toenmalige naam NASB. (Nederlandse Arbeiders Sport Bond afdeling Velsen) Bij de toenmalige NASB werden de volgende sporten ( Turnen, Atletiek en Voetbal) beoefend. De Voetbaltak stond genoteerd onder de naam “Sport Vereent”  en speelde in een competitie georganiseerd in de toenmalige Culturele Sportbond. Enkele eerste leden van de club waren Klaas Kistemaker en Joop van de Linde. Bij vele SVIJers nog wel bekend.

Het toenmalige terrein van “Sport Vereent” lag destijds aan het zogenaamde “Zwarte Pad”, gelegen tussen de Hagerlingeweg en Santpoort Noord. Het latere terrein van voetbalvereniging VSV. Na de oorlog in 1945 meldde de club zich aan bij de NVB, de voorloper van de KNVB.  omdat er al een naam “Sport Vereent” bij deze bond was geregistreerd moest de naam worden veranderd,  Zo is de naam SVIJ (Sport Vereent IJmuiden) ontstaan.

Het eerste bestuur bestond uit de heren   J.van der Linde, K. en M. Kistemaker. En de leden P Clots, H. Kampen, G Stam en D Tuyn. SVIJ speelde vanaf dat moment op de bijvelden van Sportpark Schoonenberg en had als clubhuis “De Kapberg”. (het oude clubhuis van hockeyclub Strawberry’s)   In 1974 verhuisde SVIJ naar het huidige sportpark Zeewijk en betrad het een geheel eigen nieuw clubhuis genaamd   “De Kap” Momenteel heeft de vereniging  de beschikking over 3 velden (1 kunstgrasveld ) en speelt de club zowel zaterdag als zondag.

De vereniging is springlevend en niet voor niets heeft het huidige bestuur de slogan “SVIJ betekent gezelligheid” in het leven geroepen. Dat is waar het namelijk om draait bij deze club. Het is belangrijk dat de selectieteams presteren, maar belangrijker nog is dat alle leden zich thuis moeten voelen.

Het feest op 1 juni zal vanaf ca 11:00 uur  voor alle leeftijd categorieën op grootse wijze worden gevierd. Zo zullen  er op deze dag kampioenen worden gehuldigd. En voor de jeugd gaan er allerlei activiteiten plaats vinden. Er zal een grote feesttent  komen met ’s middags life muziek voor alle leden. O.a. duo Haas en Haas (Peter en Eshter) zullen acte de precense geven.  Deejay Bas Gelderblom zal de muzikale omlijsting vormgeven.

Jubilarissen worden gehuldigd in  meerdere blokken.  Iets wat SVIJ trouwens al vele jaren doet voor al haar trouwe leden.

Naast de feesttent komt er een heus food-plein met o.a. een friteskraam (Friet van Piet) een IJskraam (Bona Sera) en  voor de jongste jeugd een Suikerspinkraam!!! Even nog dacht de organisatie om een groot scherm te moeten regelen om de championsonsleague finale te kunnen uitzenden.

Maar inmiddels weten we beter…..

Wanneer u dit feest als SVIJ-er, oud-SVIJ-er, familie van een SVIJ-er en  dit feest mee wilt vieren bent u op 1 juni aanstaande van harte welkom op sportpark Zeewijk!!!!


Geef een reactie