SVIJ MO15-1 : Sporting Krommenie : 7-0

1 september 2019

Het beste start je een nieuw voetbalseizoen in de ouder app:

:”Het voetballen gaat a.s. zaterdag toch niet door…”

:”Het voetballen gaat a.s. zaterdag  misschien toch door.”

:”Het voetballen gaat wél door, als we met een scheidsrechter komen…”

Coach Gerard werd een beetje ongeduldig van deze berichten. Hij is klaar voor het nieuwe voetbalseizoen en dan kán de eerste wedstrijd toch niet gaan afhangen van een wel/niet scheidsrechter? Dus stelt Gerard voor, gewoon lekker ballen met de tegenstander. Maar is het niet een nieuwe rage om te voetballen zonder scheidsrechter? Dat wordt nu toch uitgeprobeerd bij de jongste jeugd? Waarom niet bij onze lieverds van SVIJ MO15?

MO15… Daar moet ik persoonlijk ook nog aan wennen. Het gaat me ieder jaar weer veel te snel. Mijn dochter is pas 12… en dan al tussen die “boerinnen” van 15-16 en wellicht al 17, die fysiek een stuk fanatieker zijn in duwen dan in rennen. Mijn “kleine” tere Annebel. Maar ja, natuurlijk gaat de hele groep over, want deze voetbalvriendinnen voetballen al jaren samen, en bij de meeste meidengroepen is gezelligheid, toch de bindende factor, of spreekt dat voor heel SVIJ?!

De ouderapp heeft weer lekker gepingeld,

De eerste trainingen hebben plaats gevonden,

Dus we kunnen weer met z’n allen op naar Krommenie, voor onze eerste bekerwedstrijd. Uiteindelijk mét scheidsrechter. Die lieve Edwin, heeft zich toch maar weer aangeboden als scheidsrechter, ondanks dat hij zelf last heeft van een geblesseerde enkel. Gelukkig voor hem,  werd het een vriendelijke partij en ging het met Edwin zijn enkel goed. Hopelijk na de wedstrijd ook.

Bekerwedstrijden, altijd iets bijzonders voor ons. Meestal verliezen we alle bekerwedstrijden, tot vorig jaar. Grote Boerinnen op het veld, de moed zonk ons meteen in de voetbalkicksen, maar wat bleek… Ze konden geen bal schoppen. Al helemaal niet richting ons doel. Met een mooie overwinning, vierden we de overwinning groots in de kleedkamer… wat bleek…? Bleek het een meiden groep, te oud te zijn. Wedstrijdpunten telden niet. De rest van alle bekerwedstrijden verloren we, zoals vanouds.

Nou ja… Genoeg mooie herinneringen opgehaald, op naar het nú.

SVIJ – Krommenie!

Het voetbalveld was knal in de zon! Alles buiten de lijnen was verkoelend in de schaduw.

Voor de ouders, heerlijk. Voor de meiden, zwaar! Verstikkend heet. En dat aan het begin van het sportseizoen…

Op het veld, is het weer even zoeken naar elkaar met passes, en overspeelballen.

De bal in & uit. Warm. Zweetdruppels, nu al. Wennen & zoeken.  Een schot proberen & nog een keer proberen maar de eerste balletjes en treintjes gaan langzaam aan werken. Rakkie op de paal. Een opbouw van ZoëK, naar DemiD, via Julia naar Jalena.

Schot op het doel.  Nikita speelt met DemiR vertrouwd over, vertrouwd in de  verdediging. Nikita, stoft de verdediging weer schoon en opgeruimd staat netjes. In de eerste helft krijgt Roxanna, af en toe een balletje zachtjes in haar handen geschoten. Niet schrikbarend, maar gelukkig, blijft ze op scherp, want bij een 0-0 standje kan het echt nog alle kanten opgaan. Megan beweegt zich soepel in haar nieuwe team en Sophie doet het lekker op het middenveld. Nanou schiet hard op het doel, zoals Nanou dat kan. De bal rolt nog niet over de doellijn maar SVIJ voelt zich langzaam aan sterker worden.

Dan valt het eerste doelpunt van het seizoen. 1-0 door Julia, mooi gevoetbald voorin, overgespeeld door Julia, Jalena, Rakkie en Ilana. 2-0 door Jalena, korte drinkpauze. Warm en heet.

3-0 Ilana met een lobje. Nog wat onwennig, maar de passes kwamen steeds beter aan. Annebel duwde de aanvaller van de tegenpartij op het verkeerde been, gaf de bal aan ZoëS mee en zij speerde door naar voren. SVIJ kwam nog beter in de wedstrijd en de tegenstander, kon zelfs bijna niet meer vooruit. De wissels, wilden van de tegenpartij niet meer wisselen en het veld in.  Nou ja, dan gaat SVIJ toch door met scoren, opeens begrepen de meiden, waarom Gerard en Arthur tóch hamerden op de conditietrainingen. Het wierp nu echt de vruchten af. Qua conditie waren we fitter. En dat met deze warmte.

Rust.

Na 20 seconden na het startsignaal scoorde Ilana de 4-0! En met een tikkie-takkie, 5-0 door Jalena.  6-0 Jalena door vanuit een vrije trap. Het laatste doelpunt wordt gescoord door Rakkie.

Niet alleen de aanvallers hebben goed gespeeld, dat lukte natuurlijk ook door de goede aanspeelballen van het middenveld en het verdedigingswerk van de achterhoede.

Kortom, meiden van MO15-1: Nanou, Rakkie, Megan, Rox, Nikita, DemiR, DemiD, Sophie, ZoëK, ZoëS, Annebel, Ilana, Julia en Jalena heerlijk gespeeld, ga zo doorrrrr!


Geef een reactie