SVIJ JO14-1 – Geel Wit ’20 JO14-1

11 maart 2019
Onder de 14 perikelen;

Gouda mist deel van SVIJ-feestje: “Zat ik daar anderhalf uur, verschrikkelijk”

Huub Gouda heeft met volle teugen genoten van SVIJ’s derde stunt op rij op Sportpark Zeewijk. De hoogblonde en robuuste verdedigende middenvelder moest tot zijn spijt wel een flink deel van de festiviteiten aan zich voorbij laten gaan, na het laatste fluitsignaal.

“Ik had een dopingtest. Zat ik daar anderhalf uur, verschrikkelijk”, aldus Gouda in gesprek met de IJmuider Courant. Desondanks heeft de IJmuidenaar wel meegekregen wat de derde overwinning in successie teweeg heeft gebracht. “Niet alleen hier, maar bijvoorbeeld ook in Haarlem, Badhoevedorp en bij de overburen. Het heeft wel wat gedaan met de voetbalwereld hoor”.

Gouda drukte zaterdag zijn stempel, door als een hele belangrijke factor te fungeren tegen de Geel-Witten uit Haarlem. “De trainers wilden dat wij vanaf het eerste fluitsignaal direct 1 op 1 zouden gaan spelen. Dat is natuurlijk wel gaaf en toont aan wat voor lef wij kunnen uitstralen. En laten we wel zijn, met Jesper (Velzel redactie) als slot op de deur is het wel heel lekker en heel zeker voetballen hoor”…. Opvallend; Gouda vierde alle doelpunten relatief ingetogen. “Ik was heel blij, maar ik ben blij op mijneigen manier. Ik hoef niet het hele veld rond te rennen. Enne er waren eigenlijk ook geen chickies waar ik mij voor moest uitsloven vandaag.”…

Gouda was het eens met de stelling dat het verschil vandaag werd gemaakt door Cas Peetoom. “Een fijne jongen om in je groep te hebben. Een hele goede gast met leuke humor. En hij maakte een hele mooie en zuivere hattrick vandaag”..

Peetoom zorgde inderdaad in aanvallend opzicht voor het verschil. Na de fraaie 1-0 van David van den Boogaard, zette de ranke aanvaller van SVIJ de wedstrijd in het slot door drie keer achter elkaar doel te treffen.

Er zaten mooie uitgespeelde goals tussen aldus Gouda. “Daar trainen we veel op. En dan is het leuk als het er uitkomt”. Dat de 2e helft iets teleurstellender verliep, deerde Huub niet. “Welnee joh. Een beetje gas terugnemen kan geen kwaad. We hebben een overvol programma. We zijn nog steeds in de race en dan moet je zuinig omgaan met je energie”!!! En dat uit de mond van de spraakwaterval van SVIJ JO/14/1.

SVIJ won uiteindelijk en zeer terecht met 5 tegen 2. Huub Gouda kon dus zoals gezegd niet bij het feestje na afloop in de kleedkamer aanwezig zijn. Er moesten eerst drie flesjes sportwater en 1 flesje AA aan te pas komen voordat Gouda zijn ‘plasje’ kon doen. Zijn commentaar na afloop was treffend. “Wat een gezeik hé, die dopingcontrole”….

En daarmee staat de ploeg uit Zeewijk op 9 uit 3. Een ongekende weelde….. Iedereen op de club is er mee bezig, aldus Huub. “Onze oud-trainer Rickie was er ook! Tof hé! Maar ik ben het meest benieuwd naar dinsdag. Zolang wij bovenaan staan wordt er namelijk getrakteerd. De trainers hadden het nu over kaas, worst en borrelnootjes. Maar als ik het dan toch mag zeggen, heb ik liever een lekkere gebakken taart of cake van 1 van onze moedertjes….. Ach!! We gaan het wel beleven, je mag een gegeven paard nooit in zijn bek kijken…”

En daarmee werd de overwinning op Geel Wit afgesloten. Gouda stapte dus als laatste onder de douche en deed dat ook nog enigszins mank. Bij 1 van zijn laatste acties was de middenvelder ietwat onstuimig op zijn stuitje terechtgekomen. En dat typeert deze liefhebber…. Een superventje of beter gezegd een heel erg fijn joch met een ADHD-hart zo groot als die van 15 ADHD-patiënten…..

Redactie IJmuider Courant.


Geef een reactie