Wedstrijdverslag MO15-1 (05-09)

5 september 2020

Bekerwedstrijd Svij-Stormvogels 5 september 2020, 

De wedstrijd begint in de kleedkamer met woorden van onze snelle bal kunstenares, Lisa:”Als we verliezen, eet ik mijn sokken op!”

Gelukkig zouden dit dan wel nieuwe sokken zijn, zonder jarenlange en ingedroogde zweetdruppels, want wat zijn alle SVIJ teams in prachtige voetbalkleding gehesen met hoofdsponsor Grand Café Staal, en uiteraard (op de arm,) gesteund door Zebra. Het nieuwe outfit ziet er puik uit! Alvast bedankt Sponsors en SVIJ!

Alle teamgenoten, willen graag Lisa helpen, zodat zij die sokken niet hoeft op te peuzelen, zou ze die dan opeten in het Grand Café Staal? Leuke reclamestunt meteen. 

Oh, sorry, ik dwaal af. Niemand wil verliezen, en eigenlijk al helemaal niet van de meiden van Stormvogels. Buren of niet, afgelopen zondag zijn zij wel de poule winnaars geworden van het toernooi, en niet wij. Dat steekt toch een beetje. Zeker met die ene snelle, sprintster, voor het gemak, maar even Brrrrrr genoemd. 

De eerste minuten, ziet het voetbal van de SVIJ meiden er weer goed uit. Ik als moeder zijnde, ben blij, dat de samengevoegde twee meidengroepen een goede aanvulling zijn voor beide meidenteams. Er zitten al lekkere “tikkies-takkies” aan te komen, nog niet afrondend op het doel, maar het voelt, of dat écht nog gaat groeien dit seizoen. Het is ook logisch dat ze elkaar nog even moeten vinden op het veld. Maar ja, als het lekker “oogt” dan wil je ook gewoon mooie resultaten zien op het wedstrijdformulier. En helaas, zat dat er deze wedstrijd nóg niet in. Maar het voelt dat het gaat komen… alleen wanneer? 

Ben ik alweer afgedwaald? 

Basma, dribbelt lekker op haar plekje op het middenveld, zij kan de bal goed afleggen aan één van de aanvallers. Lisa probeert, de bal ketst af. Merel vangt de bal op, en probeert ook met een schot. Helaas, het is nog te vroeg in de wedstrijd. In de verdediging gooit Maaike zichzelf in de strijd om de bal zover mogelijk bij het eigen doel vandaan te houden. 

Stormvogels voelt de druk van de SVIJ meiden. De bal gaat met lange schoten van de ene kant naar het andere kant van het veld. Ook Julia, vangt de bal behendig op met haar lichaam en dribbelt weer naar de, voor ons, goede kant van het veld. Helaas, de bal redt het doel niet. En dan… Knipper je met je ogen en zie je dat Brrrrrrr, supersnel op het doel afrent en met “lullige” balletjes, onze Roxanna steeds overmeestert. Rox… Niet treuren hoor, hier kon jij niks aan doen. Brrrrr scoort een paar keer. Ze werd steeds afgevuurd naar voren en daar kon niemand tegen ingrijpen. Jammer, maar soms is het wat het is. 

Liever terug naar onze SVIJ kanjers, want wat werd er hard gewerkt en elkaar positief gecoacht! Danique, nam iedereen regelmatig mee naar voren, en zette menig, voetballer op het verkeerde been. Geweldig en knap gedaan scoort Danique de 1-2! 

We hopen, dat dit doelpunt de meiden weer wat vleugeltjes geeft, maar helaas is Brrrrrr, ons nog niet vergeten. 

Roxanna, pikt het niet langer en vangt de bal regelmatig stuiterend en duikend uit het net. Wat ook heel knap is van haar, dat ze best, ver uit haar doel durft te komen. Ik krijg er nachtmerries van, maar Rox niet hoor, zij knippert even met haar ogen en duikt en slindingt rechtstreeks naar … hoe heet ze ook alweer, oh ja die Brrrrrrrr. Als Rox er vandaag niet was geweest, hadden we met veel meer verloren. Dat heb je met zo’n afgeschoten kanonskogel, genaamd… nou ja genoeg daarover. ( Het bleef  4-8, gescoord door 2x Danique, 2x Lisa, en Julia, o’nee… toch niet Julia)   

Gelukkig hoefde niet alleen Rox te verdedigen, ook de verdedigsters, Lieke, Annebel, Maaike, Isabel, Sam, Zoë Slik renden hun longen uit hun lijf. Beseffend dat Maaike nog maar net op voetbal zit, is dit niet terug te zien, in haar spel, dat oogt alsof ze dit spelletje al jaren speelt. Grote complimenten!

Op het middenveld speelden, Zoë Slik, Sofie, Sam, Basma, Danique, Merel, Julia, Senna en Nanou ( dat prachtige schot van Nanou op het doel! Wat een schot!) vlot met elkaar, af en toe een balletje uitproberend, en soms iets te veel willend. Sam had vandaag een mooie dag, terwijl ze vorig jaar veel op het doel stond, sprong ze vandaag verrassend veel ‘opeens’ voor haar tegenstander en was Sam ze steeds te vlug af. Goed gedaan! Knap, dat het in het veld ook lukt! 

En de aanvallers, Rakshata, Lisa en aanvullend met Merel, of Danique, knalden lekker op het doel. Soms ketsend tegen de paal of lat. Het was niet onze dag. Jammer. Zoveel voetbaltalenten, en zo graag willend, maar het zat er niet in. Een lichtpuntje, Stormvogels zit niet bij ons in de competitie. Dus die zien we voorlopig, (even) niet meer térug…  Groeten, Diana


Geef een reactie