Wedstrijdverslag MO15-1 (12-09)

13 september 2020

SVIJ MO15, met eigen kwartet!

Nanou…

Nánou…

Nánnou!!!!

Geweldig, om je als ouder, soms dé Jack van Gelder te mogen voelen aan de kant van de grasmat. Wekenlang, kun je een speelster het zó gunnen om eens een keer met een heerlijke knal op doel te mogen scoren. Eindelijk was het de dag, dat onze bescheiden Nanou scoorde, en mét wat voor een doelpunt! Smullen, Smullen, Smullen! 

Later hoorde ik het verhaal van Annebel, dat ook nog bij dit doelpunt hoorde. 

Nanou, werd door meerdere meiden en trainers aangemoedigd, om met haar harde en gerichte knal, gewoon eens wat vaker het net te proberen te bereiken. Zij kan dat. Iedereen weet het, maar Nanou blijft er zelf wat bescheiden onder en probeert het, wat mij betreft te weinig. Kom maar door mét Nanou… 

Zoals dus ook deze kans. Nanou schiet op het doel, draait zich om, om weer terug te lopen naar haar positie. Een beetje verbaasd kijkt ze op het veld om zich heen, en ziet ze blij hoopvolle meiden haar trap nog nakijken. Nanou begrijpt er niks van. Door aandringen van de meiden, draait ze zich terug om, naar het doel. Het verhaal eindigt met een open eind, ik heb geen idee, of ze zelf haar eigen doelpunt heeft kunnen zien of niet. Te bescheiden. Het was een prachtig doelpunt. En op een belangrijk moment! Nanou scoorde op een prachtige voorzet van Julia, de 3-2! 

Uiteindelijk werd dit ook de einduitslag. 

De eerste helft was wat zoekende, een beetje te afwachtend. Het werd 1-1, en gevolgd door de 1-2. Balen! Er zit zoveel in dit team, maar jammer genoeg, liepen de meiden, nou ja liepen… renden ze met elkaar achter de feiten aan. Niet nodig, maar het gebeurde toch. Het liep voor de rust nog terug naar de 2-2, maar gerust gesteld was deze toeschouwer nog niet. 

Bij de MO19 heb je trainersduo P&P, die in de rust de meiden écht nog even kunnen motiveren om de mindset toch om te zetten naar de overwinning. Wij doen niet onder want inmiddels hebben wij trainerskwartet A&T&K&E en zij namen de rustperiode ook even om naast de limonade ook de mindset te sturen naar de overwinning. Julia, werd op haar klasgenote Dagmar gezet, en zij mocht niet meer van haar zijde wijken. Dat bleek, dat je dat prima aan een Schilling over kan laten. Merel werd omgedompeld tot Klarina-de beuker, maar uiteraard wel op een sportieve manier, want hè, we zijn wel SVIJ! Rakkie en Lisa werden weer als een vuurpijlen afgeschoten, maar onderschat ook niet de prima samenwerkende defensie van dit team. Isabel, Seirdos, Basma, Annebel en Lieke, (dit keer zonder Maaike, maar wat een heerlijke rots in de branding is zij!) en wat mochten we weer genieten van de heerlijke acties van Nikita! Nikita, ook al kun je er niet altijd bij zijn, áls je er bent, genieten we gewoon dubbel en dwars van je. Houd je rust, en blijf lekker “shinen” zodra het lukt! De middenvelders, Sofie, Senna, Sam, Zoë S en Nanou, werken hard voor de doorstroming van de bal van de verdediging naar de aanvallers. (Vandaag helaas zonder de geblesseerde Danique en Zoë K) En laten we onze Roxanna ook niet vergeten als “ballencatcher” in het doel! Alles bij elkaar, belooft het aanstaande zaterdag een mooie eerste competitie wedstrijd te worden… Of daag ik nu, de verkeerde “voetbalgoden” uit na zo’n uitspraak?

Sportieve groeten, Diana 


Geef een reactie