Wedstrijdverslag MO15-1 (29-08)

30 augustus 2020

Yeah!

Het nieuwe voetbalseizoen gaat dan eindelijk toch écht beginnen.

In de proestende regen staan we met een aantal ouders en kinderen ongeduldig te verzamelen op de parkeerplaats van SVIJ. De “voetbalvaders” staan als enige buiten de auto’s met elkaar te kletsen waarschijnlijk over de komende wedstrijd. De voetbalmeiden worden geteld en met enthousiasme vertrekken we naar de Duintjesveldweg in Zandvoort. 

De ‘gele’ meeuwen betreden als eerste het voetbalveld. Gevolgd door prachtige rood bekleden SVIJ meiden. Edwin Schilling heeft met uiterste zorg, de nieuwe trainingssets uitgekozen en ‘doorgepast’, en vol TROTS betreden de meiden het veld, dat al start met een gezond over(ge)wicht door met 18 meiden het voetbalveld te betreden. De geeltjes zijn onder de indruk. Dat is een psychische voorsprong met 0-1, lijkt mij. 

Ik zelf val, onder de “mo15”-oud-ouders, en ken natuurlijk nog niet alle ouders van de “mo13”-oud-ouders. Dus bij het betreden van de overdekte tribune, valt me op, dat er onderscheid is tussen de zitplekken van de moeders en de vaders. Ik laat me informeren, en door een natuurlijk proces is het zo gegroeid, dat de moeders bij elkaar zitten en mogen kletsen, de mannen zitten stilletjes de wedstrijd te bewonderen. 

He lekker! We zijn begonnen.

De meiden hebben de laatste weken lekker getraind en dat is fijn, want het zijn 2 grote teams die samengevoegd zijn. Maar samengevoegd zijn, klinkt niet als het juiste woord. Het ziet er namelijk niet uit, als een groep, die door omstandigheden is samengevoegd, welnee, sterker nog de tegenstander ziet een groep, die lekker vlot samenspeelt alsof ze al samen spelen vanaf de guppies. Wij ouders (eh… bij de kletsende vrouwenafdeling) spreekt onze bewondering uit over de “sociaal-gezellige” groep. Terwijl wij moeders, elkaar nog even tussen het spelletje door voorstellen.

Alle meiden voetballen met hun beste beentje voor. Dus met TROTS stel ik ze toch nog even voor: Op doel, de duikende, stuiterende, en heel knap, uit haar doel komende Roxanna!

Dit jaar, met een reserve keep Sam! Wat een luxe. Staat Sam niet op het doel, dan verdedigt zij samen met een ijzersterke dijkverdedigers: Isabel, Nikita, Annebel, Lieke, Seirdos, Maaike en Zoë Kluin. Op het middenveld, ook lekker vertegenwoordigt met veel spelers, namelijk: Senna, Zoë van der Slik, Danique, Nanou, Sofie, Basma. En in het aanvalsgebied staan de volgende meiden hun mannetje: Lisa, Julia, Merel, Rakshata. 

De wedstrijd verliep zoals een fijne eerste seizoenswedstrijd behoort te verlopen. 

1-0, 1-1, 1-2, 2-2. Iedereen heeft er voor gestreden, er zijn leuke combinaties gemaakt, er zat een veelbelovende doorstromende voetballijn in, vanuit de keeper, via verdediging, middenveld richting de aanvallers. Heerlijk ik, en ik denk wij, hebben ervan genoten. De meiden zelf ook. Eindelijk weer eens een wedstrijd, eindelijk weer eens een mooi potje voetbal, eindelijk! Maar echt om bij te komen hebben de meiden niet. (Ook de wasmachine niet) want zondag, de dag na de eerste match, worden de meiden meteen doorgestoomd op een toernooi van Stormvogels, op het SVIJ terrein… Hé lekker, we zijn weer écht begonnen!

Groetjes, Diana 


Geef een reactie