Wij zijn kampioen, wij zijn Kerstkampioen……

18 december 2017

SVIJ MO15-1 had geen competitiewedstrijd meer. Ze staan bovenaan en alleen Zeeburgia kan bij een overwinning de eerste plaats overnemen. Helaas werd het duel van Zeeburgia tegen Alliance afgelast. Wanneer dit wordt ingehaald is nu nog niet bekend, dus roep ik hierbij SVIJMO15-1 uit tot Kerstkampioen. Gefeliciteerd meiden en coaches, dik verdiend.

Afgelopen zaterdag werd er daarom een oefenwedstrijd gespeeld tegen Kadoelen. Deze ploeg speelt in de hoofdklasse en was dus een mooi meetinstrument. Kunnen de speelsters van SVIJ het niveau van de hoofdklasse aan?? Er zijn argumenten voor en argumenten tegen.

Voor:

  • Spelen tegen hele goede tegenstanders. Wellicht ga je dan zelf ook beter spelen. Het leerproces zal sneller verlopen. Het niveau gaat waarschijnlijk omhoog.
  • Elke wedstrijd is een uitdaging en de spelers moeten iedere keer top zijn om mee te kunnen doen. Alles moet sneller en nauwkeuriger.
  • Technisch en tactisch gaat alles een stapje hoger.

Tegen:

  • Het wordt spelen tegen zware tegenstanders. Er zal niet veel gewonnen worden.
  • Elke wedstrijd op topniveau wordt een hels karwei
  • Veel verliezen betekent ook het verliezen van de motivatie.

De oefenwedstrijd tegen Kadoelen ging met 4-1 verloren. Zeer snelle en behendige speelsters maakten het onze meiden bijzonder moeilijk. Natuurlijk waren een ook lichtpuntjes en een vriendschappelijk duel is toch anders…hoewel.

Na de wedstrijd heb ik even gesproken met een supporter van Kadoelen. Zij vertelde dat de ploegen in hun competitie zeer aan elkaar gewaagd zijn. Er is nauwelijks enig verschil, allemaal hele goede teams. Er steekt niet één ploeg bovenuit.

Dennis en Pieter zullen heel goed moeten bedenken wat de juiste keuze is voor de meiden van MO15-1. Spelen in zo’n sterke competitie heeft nadelen, Maar de grote roerganger van het voetbal heeft gezegd: Elk Nadeel heeft zijn Voordeel….

De nieuwe pakken zitten niet lekker. De broeken zijn te wijd, de maat is niet goed, het staat niet mooi en ga zo maar door. Het modehuis MO15-1 heeft problemen met de presentatiepakken. Tja….wat nu?

Het is bijna kerst en bijna 2018. Het was een spannend jaar en als hoffotograaf van dit team heb ik bijna alles gezien. De resultaten staan op hun facebook pagina. Er staan ook wat foto’s met als thema; alles is liefde.

Dat wens ik U allen toe; veel liefde, want dat heb ik dit jaar van het team,  de begeleiders en de supporters gekregen.

Het was een enerverend jaar.

Willem Kruijer


Geef een reactie