Zwarte Zaterdag…

12 april 2018

En dan bedoel ik niet de zomerse files op de snelwegen in Frankrijk. Deze keer was het zwarte zaterdag bij SVIJ. Of zoals Erik G. het noemde: Bijltjesdag. Er was maar één man zeer tevreden en dat was Marco Wigchert. Zijn team had namelijk wel gewonnen terwijl de anderen bedroefd op het sportpark ronddoolden.

SVIJ MO15-1 had een thuiswedstrijd tegen de meiden van Buitenveldert. De allereerste wedstrijd in de Hoofdklasse was uit bij deze tegenstander. U weet nog wel van dat dure parkeer-evenement. Toen werd er een verdienstelijk gelijkspel behaald en was iedereen zeer tevreden.

Buitenveldert had deze keer andere plannen en ze zijn er bijzonder goed in geslaagd. Onze witte leeuwinnen leken wel pasgeboren lammetjes. De duels werden verloren, de schaarse kansen werden gemist, de passie ontbrak.

Het team van Buitenveldert had zich goed voorbereid en met een aantal zeer behendige voetbalsters werd de stand al snel naar de 0-1 getild. Eigenlijk speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van SVIJ. Wellicht lag de oorzaak in het warme weer van deze eerste heerlijke lentedag. Het liep niet. Waar SVIJ altijd zo goed in is nl.: combineren, verzorgd voetbal spelen, dat ontbrak deze keer.

Bij een 0-3 achterstand gloeide nog even de hoop op een beter resultaat. Een mooie aanval werd doeltreffend afgerond. De aansluitingstreffer, dat dachten we allemaal. Nu zou het voetbal wel weer terugkomen. Helaas. Buitenveldert liet er geen gras over groeien (wat wel lastig is op kunstgras) en gooide de wedstrijd definitief op slot met hu vierde treffer. Over, uit en klaar. Hier leer je ook van.

Op veld A kregen de mannen van SVIJ JO13-1 ook een nederlaag te incasseren. Onze kleinere eerst jaars hebben het vaak moeilijk met de fysiek sterke en grote tegenstanders die ook vaak met een tweedejaars team aantreden. Lastig, maar hier moeten ook lessen uit te trekken zijn. Wellicht moeten we het eetpatroon van onze jeugdleden gaan aanpassen. Misschien moeten we geen trainers meer aanstellen, maar diëtisten of food managers.

Het meest verbijsterend verhaal kwam van SVIJ MO13-1. De begeleiding heeft het team in de uitwedstrijd bij Haarlem-Kennemerland van het veld gehaald. Men vond het onverantwoord om hier nog langer te spelen. Haarlem-Kennemerland moet zich verschrikkelijk schamen voor deze vertoning.

Pas hebben we iets dergelijks meegemaakt met SVIJ MO15 bij Overbos en nu weer iets dergelijks bij Haarlem-Kennemerland met een ander SVIJ team. Als er dergelijke bedreigingen worden geuit dan is het inderdaad verstandig om onze speelsters van het veld te halen.

Dus veel bedroefde gezichten op een zonovergoten SVIJ Sportpark. Het was weer een enerverende ochtend. Het broodje bal was wel een aangename verrassing.

Willem Kruijer


Geef een reactie